DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’nın Gülleri, yardımlarla yemek hazırlayan esnafın konuğu oldu

Konya’nın Gülleri, yardımlarla yemek hazırlayan esnafın konuğu oldu

ABONE OL
Şubat 10, 2024 10:00
Konya’nın Gülleri, yardımlarla yemek hazırlayan esnafın konuğu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘nın Gülleri olarak bilinen meczuplar, kendisine ulaştırılan yardımlarla onlara yemek hazırlayan Mehmet Ulupolat’ın konuğu oldu.

Konya Kapı Mescidi’nin yanında bulunan dededen kalma dükkanda kahvaltı salonu işleten Mehmet Ulupolat (65), Konya’nın Gülleri olarak bilinen meczuplara kendisine ulaştırılan hayırlardan yemek yaparak her hafta yemek veriyor. Meczuplar ile hayırseverler ortasında köprü olan Mehmet Ulupolat, bu sefer yeni açtığı lokantasında birinci olarak Konya’nın Gülleri’ni konuk edip, yemek yaptı. İş yerinin birinci konukların Konya’nın Gülleri olmasından memnunluk duyan Ulupolat, meczuplara ömrünün yettiği sürece yardım etmeye çalışacağını, yüzlerine güldürmek için uğraşacağını belirtti.

“Yeni dükkanımızın birinci konukları Konya’nın Gülleri oldu”

Konya’nın Gülleri ile her vakit ilgilendiğini ve haftada bir sefer yemek yaptığını anlatan Mehmet Ulupolat, “Bu gariplerle her hafta ilgileniyorum. Her hafta kuzu kesiyorum, ekmek kadayıfı yapıyorum, çaylarını, sularını ikram ediyorum. Bu yemekler haftada bir kesinlikle oluyor. Bu iş yerini yeni açtık. Bu sebeple de yemekleri burada verelim dedik. Her vakit Kapı Mescidi’nin altında yapıyoruz. İş yerinin yeni olmasından ötürü bugün de burayı tercih ettik. Yeni dükkanımızın birinci konukları Konya’nın Gülleri oldu. Yemekleri Allah için, sevdiklerim için yapıyorum. Hiçbir maksadım yok, yalnızca bunları seviyorum ve ilgileniyorum. Mevlam ömür verirse de ölene kadar devam ettirmek istiyorum. Çocukluğumdan beri bu beşerlerle ilgilenirim” dedi.

“Konya’nın Gülleri mutlu hiçbir problemleri yok”

Meczupları bir ortaya getirerek onları yardımsever esnaflara götüren Salim Alim Dinar, “Konya’nın esnafından Allah razı olsun. Bize ikram ediyorlar. En hisli vakitlerinde dükkanlarının önünden geçerken sonlu halleri bile olsa bunları görüp şakalaşıyorlar. Daima bir aradalar. Her gün yemek veriyorlar. Konya’nın Gülleri şad hiçbir kasvetleri yok. Devamlı yemek programları yapıyorlar. Yapacak olan esnaf beni arıyor, sayısını belirtiyor bir gün evvel. Biz de ona nazaran arkadaşlara haber veriyoruz. Rastgele ikisine söylesek yüz kişinin haberi oluyor. Birbirlerine çabucak haber veriyorlar” formunda konuştu.

Yemeğe gelen Konya’nın Gülleri ise yemeği çok beğendiklerini, iş yerinin iyi olmasını diledi. Meczuplar yemeklerini yedikten sonra lokantadan ayrıldı. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al