DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22362592,33%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarsıntıda meskeni hasar gören lise öğrencisi judoda muvaffakiyet elde etti

Sarsıntıda meskeni hasar gören lise öğrencisi judoda muvaffakiyet elde etti

ABONE OL
Şubat 10, 2024 09:00
Sarsıntıda meskeni hasar gören lise öğrencisi judoda muvaffakiyet elde etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş‘ta yaşadığı konutun zelzelelerde ağır hasar alması nedeniyle Konya’ya yerleşen 17 yaşındaki lise öğrencisi Firdevs Dilbirliği, Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası’nda birinci derecesini elde etti.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat sarsıntılarında ailesiyle yaşadığı Kahramanmaraş’taki konutları ağır hasar alan Firdevs Dilbirliği, dehşetin haberini karşılaşmalara katılmak üzere gittiği İstanbul’da aldı.

Büyük tedirginlik yaşayan ve ailesinden kaybının olmamasına sevinen genç atlet, eğitim ve spor hayatına devam etmek için judo antrenörü Hakan ile Şeyda Aydoğan’ın dayanağıyla Konya’ya yerleşti.

Merkez Karatay ilçesindeki Süleyman Şah Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Firdevs Dilbirliği, konteyner kentte yaşayan ailesinden uzakta judoda muvaffakiyete odaklandı.

Çalışmalarını azimle sürdüren Firdevs Dilbirliği, Konya’da 27-28 Ocak’ta düzenlenen Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası’nda üçüncülük elde etti.

Depremi ablasından öğrendi

Firdevs Dilbirliği, AA muhabirine, 4 kardeşinin de judoya ilgi duyduğunu, bu spora ilkokul 3. sınıfta başladığını söyledi.

Depremden birkaç gün evvel karşılaşmalara katılmak üzere İstanbul’a gittiğini anlatan Firdevs, “Samsun’daki ablam, ‘Maraş’ta sarsıntı olmuş.’ diye aradı. Birinci başta olağan karşıladım. Babamı aradığımda dehşetin büyüklüğünü anlamaya başladım. Aileme bir şey oldu diye çok korktum. Konutumuz ağır hasarlı, yıkılacak. Zelzele günü İstanbul’daydım. Zelzelesi yaşamış kadar oldum. Arkadaşlarımdan, akrabalarımdan kaybettiğimiz kimseler oldu.” diye konuştu.

“Sporla bu kuvvetli süreci atlatıyorum”

Firdevs Dilbirliği, gönül verdiği sporda başarılı olacağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Ümitlerde birinci madalya oldu. Zelzeleden sonra bu muvaffakiyet, beni topladı. Ailemin büyük takviyesi var. Bekliyorlardı, umutlarını yitirmediler. Çok şükür bunu başardık. Keyifli oldular, çok sevindiler. Çok sıkıntı günler oldu. Aslında bir orta bırakmayı da düşündüm. Ancak bırakılmıyor, bir tutku. Bırakmadık, antrenörlerimiz dayanak oldu. Ağır idman ve kamp süreci geçirdik. Maça düzgün motive oldum. Çok şükür üçüncülük nasip oldu. Ailem maçı canlı yayından izledi. Sonra sürpriz yaptım, Kahramanmaraş’a gittim. Sevindiler, hoştu. Büyük bir hüzün yaşadık. Sporla bu kuvvetli süreci atlatıyorum. Gayem bu sene inşallah Avrupa’da, dünyada madalya almak, 2028 Olimpiyatları’na katılabilmek.”

“Avrupa Kupası’nda ülkemizi temsil edecek”

Judo antrenörü Şeyda Aydoğan ise atletlerle yakından ilgilendiklerini vurgulayarak, “Firdevs’in Türkiye derecesi yoktu. Bir yıldır çalışıyoruz. Gruba ve arkadaşlarına hoş adaptasyon sağladı. Türkiye üçüncülüğü kazandık. Kastamonu’daki ulusal ekibe gidecek. Daha sonra Ümitler Nazım Canca Avrupa Kupası Judo Turnuvası’nda ülkemizi temsil edecek. Ondan muvaffakiyet bekliyoruz. Yapabilecek seviyede. Beklentilerimiz fazla. Yapacağına da inanıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al