DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22746971,97%
Konya
26°

AÇIK

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Konya’da Uyuşturucu Ticareti Nedeniyle Cinayet Davası

Konya’da Uyuşturucu Ticareti Nedeniyle Cinayet Davası

ABONE OL
Ocak 19, 2024 08:36
Konya’da Uyuşturucu Ticareti Nedeniyle Cinayet Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KONYA’da aralarında uyuşturucu ticareti nedeniyle hasımlık olan Abdullah Atlı’yı (23) öldüren sevgililer Alparslan Otomobilci (24) ve Rabia Tugay (22) ile onlara yardım eden Tuğçe Esen’in (22) tutuklu yargılandığı davada Cumhuriyet savcısı mütalaa verdi. Savcı sanıklar Alparslan Otomobilci ve Rabia Tugay için ‘Kasten öldürme’ cürmünden müebbet mahpus cezası, Tuğçe Esen için ise ‘Yardım etmek’ hatasından 10 yıldan 15 yıla kadar mahpus cezası talep etti.

??????????????Olay, 31 Aralık 2022’de Meram ilçesi Ahmet Özcan Caddesi’nde meydana geldi. Ali Gönül (23), arabasıyla arkadaşı Abdullah Atlı’yı sanayi sitesine götürmek için yola çıktı. Ahmet Özcan Caddesi’ne geldiklerinde araçtan inen Altı, etraftan tabancayla ateş edilmesiyle yaralandı. Yaralanan Abdullah Atlı, arkadaşı Ali Gönül tarafından arabayla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan Atlı, kurtarılamadı. Olayın akabinde bölgedeki mobese ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Abdullah Atlı ile ortalarında hasımlık bulunan ve 50 cürümden kaydı olan Alpaslan Otomobilci, 2 kabahatten kaydı olan sevgilisi Rabia Tugay ve Tuğçe Esen’i gözaltına aldı. Kabahatlerini itiraf eden şüpheliler, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ATLI’YI NASIL ÖLDÜRDÜKLERİNİ ANLATTILAR

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan, ‘Ruhsatsız silah satın alma’ ve ‘Tasarlayarak adam öldürme’ kabahatlerinden yargılanmaları talep edilen iddianame Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklu yargılanan Alpaslan Otomobilci, Rabia Tugay ve Tuğçe Esen, 22 Haziran 2023’de görülen birinci duruşmada Abdullah Atlı’yı nasıl öldürdüklerini anlattı.

Duruşma salonunda bulunan Abdullah Altı’nın ailesine dönüp, özür dilediğini ve helallik istediğini belirten Alparslan ?Arabacı, “Rahmetliden 1-2 defa uyuşturucu aldım. Daha sonra benden 4 bin 500 lira alıp uyuşturucuyu vermedi. Paramı da geri vermedi. Merhum olaydan 4-5 gün evvel meskenime gelip, bana silah doğrulttu ve küfretti. Ben de kendimi savunmak bir tabanca satın aldım. Olay günü ise onu yolda gördüm. Konuşmak için yanına gitmek istediğimde bir el silah sesi geldi. Rabia o sırada ateş etmiş, lakin ben Abdullah bana yanlışsız ateş etti sandım. Amaç gözetmeksizin bir el ateş ettim. İsteyerek ya da tasarlayarak yapmadım” dedi.

Rabia Tugay ise savunmasında, “Abdullah, benim çocukluk arkadaşım. Alparslan ise benim sevgilim. İkisinin ortasında uyuşturucu yüzünden hasımlık vardı. Olay günü Tuğçe bize arkadaşımla görüşeceğim dediği için gitmek istediği yere bıraktık. Meskene dönerken Abdullah’la karşılaştık. Abdullah’ı durdurmak istedim fakat durmadı. Daha sonra ise korkutmak için maksat gözetmeksizin ateş ettim” diye konuştu.

Uyuşturucu kullandığını belirten Tuğçe Esen de “Konya’ya uyuşturucu almaya gelmiştim. Daha sonra Rabia ve Alpaslan ile birlikte ortamızda para toplayıp, Aksaray’a uyuşturucu almaya gittik. O gece Abdullah bana tanışmak için ileti attı. Daha sonra bana uyuşturucu vereceğini söyledi. Sonraki gün Abdullah’la buluşmak için meskenden çıktık. Beni yol üzerinde bilmediğim bir yerde indirdiler. Abdullah ile telefonla konuşurken bana ‘Rabia’nın elinde silah var’ dedikten sonra telefon kapandı. Daha sonra beni tekrar otomobile aldılar. Rabia ve Alparslan’ın elinde silah gördüm. ‘Niye öldürdünüz?’ diye sorduğumda, Alparslan bana ‘Adam olmayanın cezası yatılmaz’ diyerek yanıt verdi. Ben onların yanına yalnızca uyuşturucu almak için gitmiştim. Tahliyemi talep ediyorum.” tabirlerini kullandı.

MÜTALAA’DA TASARLAMA YOK DENİLDİ

Tutuklu Alpaslan Otomobilci, Rabia Tugay ve Tuğçe Esen’in yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu 3 kişinin yanı sıra, taraf avukatları ve öldürülen Abdullah Atlı’nın eşi Merve Atlı ve annesi Selda Harmankaya katıldı.

Mahkemede Cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi. Mütalaada, kâfi kanıt olmadığından tasarlama kastının olmadığı belirtildi. Ayrıyeten tutuklu sanıklar Alpaslan Otomobilci ve Rabia Tugay için ‘Kasten öldürme’ hatasından müebbet mahpus, Tuğçe Esen için ise ‘Yardım etme’ kabahatinden 10 yıldan 15 yıla kadar mahpus cezası talep etti.

‘KIZIMA BAKAMIYORUM’

Tuğçe Esen mütalaaya karşı savunmasında, “4-5 yaşında bir kızım var. Annem hasta bakamıyorum. Çocuğumun babası cezaevinde olduğu için ona bakacak kimsemiz yok tahliyemi talep ediyorum.” dedi. Alpaslan Otomobilci ve Rabia Tugay da tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti tahliye taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al