DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Hırsızlık Şüphelisinin Vefatına Ait Davada Polis Memuru Zorla Mahkemeye Getirilecek
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya’da Hırsızlık Şüphelisinin Vefatına Ait Davada Polis Memuru Zorla Mahkemeye Getirilecek

Konya’da Hırsızlık Şüphelisinin Vefatına Ait Davada Polis Memuru Zorla Mahkemeye Getirilecek

ABONE OL
Ocak 26, 2024 11:24
Konya’da Hırsızlık Şüphelisinin Vefatına Ait Davada Polis Memuru Zorla Mahkemeye Getirilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KONYA’da hırsızlık şüphelisi Müslüm Davulcu’nun (29) vefatına ait davanın birinci duruşmasında, maktulü tabancasıyla vuran polis memuru T.E.O. için zorla mahkemeye getirilme kararı çıktı.

Olay, 1 Temmuz 2022’de saat 22.30 sıralarında Selçuklu ilçesi Esenler Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalle halkı, argümana nazaran 1 kişinin hırsızlık için bir meskene girdiğini fark edince müdahale etmek istedi. Çıkan arbedede, mahalleliye bıçakla saldırmak isteyen kuşkulu, polisin olay yerine geldiğini görünce kaçıp, diğer meskenin bahçesindeki odunluğa saklandı. Polis takımları, odunluğun kapısını açıp, şüpheliyi gözaltına almak istedi. Kuşkulu de bıçakla polislere saldırdı. Bu sırada polis memuru T.E.O. şüpheliyi etkisiz hale getirmek için tabancasıyla ateş etti. Yaralanan şüphelinin ‘hırsızlık’ ve ‘uyuşturucu husus kullanmak’ kabahatlerinden 38 kaydı olan Müslüm Davulcu olduğu belirlendi. Sıhhat gruplarınca Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılan Davulcu, hayatını kaybetti. Tabancayla ateş eden polis T.E.O. ve olaya müdahale eden N.T. ile H.B. tabirleri alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü. 3 polis, tabirleri sonrası sevk edildikleri mahkemece isimli denetim ile özgür bırakıldı.

2 SANIK DURUŞMADA SAVUNMA YAPTI

Tabancayla ateş eden T.E.O. ve meslektaşları N.T. (48) ile H.B.’nin (56) Konya Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına başlandı. Duruşmaya T.E.O. katılmazken, başka sanıklar N.T. ve H.B. ile öldürülen Müslüm Davulcu’nun ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. N.T., savunmasında “Daha evvel verdiğim tabirler doğrudur. Sözlerimi tekrar ederim. Ateş etmedim, T.E.O. ateş etti” dedi. Bu süreçte emekli olan polis memuru H.B. ise “Daha evvel verdiğim sözler doğrudur. Sözlerimi tekrar ederim. T.E.O. ateş etti. Müslüm Davulcu, olay tarihinde hareketliydi. Copla, bıçak olan eline hareket ettim lakin neresine geldiğini tam da hatırlamıyorum. Olay yerinde bu bireyden öbür, bize saldıran ayrıca bir kimse yoktu. Dışarıda vatandaştan şahsa reaksiyon vardı. Davulcu, babasına da hakaret ve küftür edince babası içeriye gitti. Orada 5-10 saniye durmamıştır” diye konuştu.

‘KAÇ EL ATEŞ ETTİĞİNİ HATIRLAMIYORUM’

?Duruşmada şahit olarak dinlenen bekçi N.S., “Müslüm Davulcu, dışarı çıktı, elinde bıçak vardı. N.T., ağabey dışarı çıkan Davulcu’ya biber gazı sıktı. Öteki misyonlu H.B. ağabey de copla müdahale etmeye çalıştı. Lakin Davulcu’yu etkisiz hale getiremediler. Bunun üzerine T.E.O. ağabey yere gerçek ateş etti. Kaç el ateş ettiğini hatırlamıyorum. Daha sonra Davulcu yerdeyken ambulans çağırdık. Davulcu’nun daha evvel adresine gidildiğinde uyuşturucu kullanıldığı ile ilgili ihbarlar vardı. Lakin akıl hastalığıyla ilgili bir bilgimiz yoktu. Olay günü Davulcu yerde yatarken elinde bıçak vardı. Bıçak, ekmek bıçağıydı” dedi. Davulcu’nun ailesi de polislerden şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, polis memuru T.E.O.’nun mahkemeye zorla getirilmesine ve belgedeki eksiklerin giderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al