DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521,29%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da polise bıçakla saldıran kişinin silahla vurulması davası görüldü
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya’da polise bıçakla saldıran kişinin silahla vurulması davası görüldü

Konya’da polise bıçakla saldıran kişinin silahla vurulması davası görüldü

ABONE OL
Ocak 26, 2024 09:48
Konya’da polise bıçakla saldıran kişinin silahla vurulması davası görüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da yakalanacağını anlayınca polise bıçakla saldıran kişinin silahla vurulması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın duruşması görüldü.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar polis memuru N.T, emekli polis memuru H.B. ile taraf avukatları ve maktul M.D’nin yakınları katıldı.

Söz verilen N.T. ve H.B, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, maktule ateş eden kişinin öteki sanık T.E. olduğunu öne sürdü.

Tanık olarak dinlenen N.S, olay tarihinde bekçi olarak misyonlu olduğunu, ihbar üzerine maktulün konutuna gittiklerini söyledi.

Maktulün kendilerine gerçek bıçakla yöneldiğini aktaran N.S, “N.T. bu bireye biber gazı sıktı. Öteki misyonlu H.B. copla müdahale etmeye çalıştı fakat maktulü etkisiz hale getiremediler. Bunun üzerine T.E. yere gerçek ateş etti. Kaç el ateş ettiğini hatırlamıyorum. Daha sonra maktul yerdeyken ambulans çağırdık. Biz bu adrese gittiğimizde maktulün uyuşturucu kullandığıyla ilgili bilgimiz vardı fakat akıl hastalığıyla ilgili bilgimiz yoktu.” tabirini kullandı.

Müşteki avukatı, şahit beyanlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, sanıkların en ağır biçimde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık T.E’nin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olay

Selçuklu ilçesi Esenler Mahallesi’nde 1 Temmuz 2022’de M.D’nin (29), hırsızlık yaparken kendisini fark edenlere bıçakla saldırmaya çalıştığı sav edilmişti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis takımlarını görünce bir konutun bahçesindeki müştemilata saklanan M.D’nin bıçakla saldırması sonucu bir polis memuru, şüpheliyi silahla etkisiz hale getirmişti.

M.D’nin, şizofreni hastası olduğu, hırsızlık ve uyuşturucu kullanma cürümlerinden 38 cürüm kaydının bulunduğu öne sürülmüştü.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, adreste arbede ihbarını kıymetlendiren polis takımının, ızrar ve hırsızlık olayına reaksiyonlu yaklaşık 30 kişiyi uzaklaştırdığı, grupların, meskenin müştemilatına saklanan hırsızlık zanlısının ikna edilmeye çalışıldığı sırada saklandığı yerden süratle çıkarak polise bıçakla saldırdığı tabir edilmişti.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al