DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Araç Yedek Modül Satıcısının Telefon Çizgisi Dolandırıcılığına Karıştı
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya’da Araç Yedek Modül Satıcısının Telefon Çizgisi Dolandırıcılığına Karıştı

Konya’da Araç Yedek Modül Satıcısının Telefon Çizgisi Dolandırıcılığına Karıştı

ABONE OL
Ocak 23, 2024 09:00
Konya’da Araç Yedek Modül Satıcısının Telefon Çizgisi Dolandırıcılığına Karıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da araç yedek kesim satışı yapan Mustafa Meral‘in vefat eden arkadaşının oğluna aldığı telefon sınırı başına kaygı oldu. Kendi üzerine alınan sınır üzerinden dolandırıcılık yapılan ve bu nedenle peş peşe tabire çağrılmaya başlanan Mustafa Meral hakkında 6 farklı dava açıldı.

Konya’da araç yedek kesim ve aksesuar satışı yapan 43 yaşındaki Mustafa Meral, vefat eden arkadaşının oğlu 27 yaşındaki Hüseyin K.’ye bir müddet vilayet dışına materyal taşımada yardımcı oldu. Hüseyin K., babasından ötürü icralık olduğunu ve müşterileri ile görüşmek için Mustafa Meral’den kendisine telefon sınırı almasını istedi. Kendi ismine çıkarttığı telefon sınırını arkadaşının oğluna veren Mustafa Meral, 1.5 yıl boyunca açık kalan sınır nedeniyle peş peşe söze çağrılmaya başlayınca büyük bir şok yaşadı. Mustafa Meral, kendi üzerine olan telefon sınırıyla internet üzerinde açılan uydurma ilanlarla dolandırıcılık yapıldığını ve hakkında 6 dava açıldığını öğrendi. Vefat eden arkadaşının oğluna yardımcı olmak isterken artık hakkında açılan 6 dava ile sıkıntı günler geçiren Mustafa Meral, suçsuzluğunu ispatlamaya çalışıyor.

“Suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışan ve farklı vilayetlerde Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanan Mustafa Meral, “Hüseyin K. bir arkadaşımız. Merhum babasıyla alakalı bir arkadaşlığımız vardı. Babasından ötürü bir arkadaşlığımız olduğu için babası merhum olduktan sonra boşluğa düştü. Biz de dışarıdan takviye vermek istedik. Maddi ve manevi olarak sonradan kendileri bu arkadaşlarımız çeşme imalatı işi yapıyordu. Bir minibüsüm vardı. Ben o devirde işten ayrılmıştım. Akdeniz bölgesinde birtakım müşterilerim vardı. Onlara gereç gönderiyordum. Ambar ve kargo fiyatları o periyot yüksek gelmeye başlamıştı. Minibüsümde boşta olunca minibüsü doldurup gereçleri birebir elden teslim ediyordum. Birkaç sefer bu türlü olduktan sonra Hüseyin, ‘benim orada toptancı arkadaşlarım var. Bana yardımcı olabilir misin otomobilinizde yer oluyor mu’ demeye başladı. Ben de Hüseyin’e ‘tabii ki olur, neden olmasın’ dedim. Hüseyin de ‘abi benimde işime gelir’ dedi. Bu türlü bir ticaretimiz oldu. 3-4 kere bu arkadaşla Akdeniz bölgesine gittik. O kendi müşterilerine girdi, ben kendi müşterilerime girdim. Birinci cinsten sonra dedi ki ‘abi bir şey soracağım’. Ben de ‘buyur kardeşim’ dedim. O periyot özel daldan kimi eserler almışlar. Hüseyin K. de kefil olmuş, senetle olduğu için. O yüzden ötürü icralık olmuşlar bir kaç sefer. O denli olunca kendisi üzerine sınır alamıyordu. Benden rica etti. ‘Abi bana bir sınır lazım müşterilerim arıyor. İlla ki materyal soracaklar’ dedi. ‘Bana bir sınır alır mısın’ dedi. Geçmiş gün ben bu arkadaşa faturasız bir çizgi aldım. Öylelikle faturasız sınırı kullanmaya başladı. Ondan sonra niyeti farklı olmaya başladı” dedi.

“Mahkemeye çıktığımız vakit bunu bir türlü mahkemede kanıtlayamıyoruz”

Telefon numarası ile internet üzerinde açılan uydurma ilanlar ile dolandırıcılık yapıldığını için kendisinin söze çağrıldığını anlatan Mustafa Meral, “Beni karakollardan aramaya başladılar. Siber Cürümlerle Müdahalede Şubeden aramaya başladılar. Sözlerinde daima işte telefonda dolandırıcılık, küfürdür, tacizdir daima bu formda olmaya başlayınca. Ben çabucak telefon sinirimi iptal ettirdim. İptal ettirdikten sonra da bu arkadaş 3-4 ay sonra ceza konutuna girdi. Cezaevine girmeden evvel emniyete en son gittiğinde dedim ki, bu türlü bir durum var, sen bu işi benim sinirimin üzerinden yapmışsın. Ben sana kötülük yapmadım. Ben sana güzellik yaptım. Uygunluğun karşılığı bu mu? Diye sorduğumda ‘abi ben Siber Cürümlere şahsen bu çizgisi kendim kullandığımı, açılışından kapanışına kadar diye dilekçe yazdım’ dedi. Dilekçenin altında da imzasının olduğunu söyledi. Yani sana bu olaydan ötürü bir şey geleceğini sanmıyorum dedi. Fakat mahkemeye çıktığımız vakit bunu bir türlü mahkemede kanıtlayamıyoruz” biçiminde konuştu.

“Benden istemiş olsa ben zati bu parayı taktim ederdim”

İlk mahkemede ceza aldığını söyleyen Mustafa Meral, “Bundan sonra 4-5 tane daha davam var. Bundan sonraki süreçte ne değişecek ne olacak bilmiyorum. Şu ana kadar 5 taneydi. Yakın bir vakte kadar 6’ıncı dava açılmış. 5-6 tane dava var. Meblağlar o kadar düşük ki. Kimisinde bin 500 lira, kimisinde 3 bin lira, kimisinde 5 bin lira. En yüksek ise 5 bin lira var aslında. Hepsini hesapladığın vakit 20 bin bilemedin 30 bin liradır. Vurgun yapacaksa milyonluk vurgun yapmış olsa gam yemeyeceğim. Lakin çok küçük sayılar olduğu için burada benim ismim karalanıyor. Burada ben satış, pazarlama işini yapıyorum. Kendi kısmımda uzman bir şahısım. 25-30 bin lira benim için çok küçük bir para. O gün için de küçük bir paraydı. Gelse, benden istemiş olsa ben zati bu parayı taktim ederdim” diye konuştu. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al