DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22799282,09%
Konya
26°

AÇIK

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Konya’da Bayan Kılığındaki Saldırgan Hakim Karşısında

Konya’da Bayan Kılığındaki Saldırgan Hakim Karşısında

ABONE OL
Ocak 23, 2024 08:36
Konya’da Bayan Kılığındaki Saldırgan Hakim Karşısında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da çarşaf giyerek bayan kılığına girip ortalarında hasımlık bulunan ayakkabı işletmecisini kezzap atarak ağır yaralayan kuşkulu, hakim karşısına çıktı. Güvenlik kamerası tarafından görüntülenen bayan kılığındaki saldırgana savcılık, iddianamede ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ hatasından 9 yıldan 15 yıla kadar mahpus cezası talep etti.

Olay, 25 Haziran 2023 tarihinde sabah saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, ayakkabı işletmecisi Selahaddin Ö. (42), dükkanı önünde bulunduğu sırada bayan kılığına girmiş çarşaflı bir kişinin kezzaplı saldırısına uğradı. Selahaddin Ö., etraftaki vatandaşların imkanlarıyla hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise olay yerinden koşarak uzaklaştı.

Husumetlisine kezzap atmak için bayan kılığına girmiş

Olayın akabinde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları, şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik İdare Sistemi (KGYS) kamera kayıtlarını inceleyen polis takımları, toplamda 242 kameradan bin 650 saatlik manzarayı mercek altına aldı. İncelenen manzaralarda, şüphelinin genel tuvalete sırt çantasıyla girdiği, akabinde bayan kılığında elinde bir kapla tuvaletten çıktığı olaydan çabucak evvel saldırıyı gerçekleştireceği alana gelerek etrafta keşif yaptıktan sonra saldırıyı gerçekleştirdiği görülüyor.

EDS kameralarından tespit edilmemek için otobüse binmiş

Polis takımları tarafından yapılan inceleme sonrası bayan kılığına girip Selahaddin Ö.’nün yüzüne kezzap atarak ağır yaralanmasına ve görme yetisini kaybetmesine neden olan kişinin, 51 yaşındaki Mehmet C. olduğu tespit edildi. Kuşkulu Mehmet C., Cinayet Ofis Amirliği grupları tarafından gözaltına alındı. Öte yandan, kuşkulu Mehmet C.’nin EDS kameralarından tespit edilmemek için kendi aracını kullanmadığı, olay sonrası toplu taşıma aracına binerek bölgeden uzaklaştığı öğrenildi. Kuşkulu, emniyetteki süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Fark edilmemek içinde diğer bir iş yerinden çanta ve siyah çarşaf aldım”

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede ise, Mehmet C. hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ cürmünden 9 yıldan 15 yıla kadar mahpus cezası talep edildi.

Şüpheli Mehmet C.’nin tabirinde, “Olay günü bakkaldan tuz ruhu ve maşrapa aldım. Fark edilmemek içinde öbür bir iş yerinden çanta ve siyah çarşaf aldım. Çarşafı giydikten sonra tuz ruhunu maşrapaya doldurdum. İş yerine gittiğimde Selahaddin’in sırtı dönüktü ve tuz ruhunu üzerine attığım sırada Selahaddin bana hakikat döndü ve tuz ruhu yüzüne isabet etti” dediği öğrenildi. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al