DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22335030,63%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Büyükşehir Belediyesi 1 Yıllık Çalışmalarını Kıymetlendirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi 1 Yıllık Çalışmalarını Kıymetlendirdi

ABONE OL
Ocak 29, 2024 12:24
Konya Büyükşehir Belediyesi 1 Yıllık Çalışmalarını Kıymetlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesinin 31 ilçede 1 yıl boyunca yaptığı çalışmalarla ilgili kıymetlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen toplantıda basın mensuplarına hitap eden Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konya’ya hizmet etmek için evvel Konya’yı anlamanın, taşıdığı kadim ruhu derinden hissetmenin ve Konya’ya gönülden bağlı olmanın gerektiğini söyledi. Hazreti Mevlana’nın “Aşk davadır, cefa da şahidi” kelamından alıntı yapan Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “Sevdalı olduğumuz Konya’mız için azimle ve çabayla çalışıyoruz. Her daim bu türlü bir kente hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyor, ‘Konya için daha ne yapabiliriz’ kederiyle, çabalarımızı sürdürüyoruz. ‘Her yerde olmak üzere bir duan varsa, gönüllere gir. Zira sevenler, sevdiklerini gönüllerinde taşırlar’ buyuran Mevlana üzere, bizler de her bir hemşerimizin gönüllerine girmek için uğraş ediyor, tüm Konyalı kardeşlerimizi gönlümüzün en derin köşesinde taşıyoruz” dedi.

“2024 yılında da tüm kazanımlarımızın üzerine yenilerini ekleyerek en hoş yarınlara yürümeye devam edeceğiz”

Her yıl olduğu üzere 2023 yılında da her gününü, her saatini, her dakikasını Konya’yı daha yüksek ufuklara taşımak için vakfettiklerini vurgulayan Lider Altay, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu devirde Konya’mızı ülkemizin en değerli itici gücü haline getirmek için büyük efor sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söz ettiği üzere ‘Konya; varlığımızın, birliğimizin, dirliğimizin sembolü olduğu üzere Türkiye Yüzyılı’nın da teminatı olmaya devam ediyor’ 2024 yılında da hemşerilerimizle birlikte tüm kazanımlarımızın üzerine yenilerini ekleyerek en hoş yarınlara yürümeye devam edeceğiz” halinde konuştu.

“2023 Nisan ve Mayıs’ta 5 milyar 326 milyon liralık yatırımı kentimize kazandırdık”

Geçtiğimiz yılın yalnızca Nisan ve Mayıs ayı ortasında, ortalarında KONYARAY Banliyö Çizgisi’nin da yer aldığı Konya’ya kazandırdıkları projelerin maliyetinin 3 milyar 862 milyon Lira olduğunu kaydeden Lider Altay, “Cumhurbaşkanımız 2 Mayıs’taki Konya Mitinginde; Konya’da Karapınar Güneş Güç Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamid Han Caddesi ile birlikte toplam yatırım bedeli 6 milyar lirayı bulan 74 kalem eser, hizmet ve projenin resmi açılışını gerçekleştirdi. Ayrıyeten miting sırasında Cumhurbaşkanımız tarafından Büyükşehir Belediyemize ilişkin 1 milyar 464 milyon Lira fiyatındaki yatırım ve hizmetin daha açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılan, Büyükşehir Belediyemize ilişkin yatırımları da eklediğimizde; Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bir ay içerisinde toplamda 5 milyar 326 milyon liralık yatırımı kentimize kazandırmış olduk” diye konuştu

Başkan Altay 2023’te tamamlanan ve devam eden yatırımları tek tek anlattı

“Tüm çabamızın gerisinde kentimize duyduğumuz derin sevda var”

Konuşmasının son kısmında Sultan Veled’in “Konya! Sen Anadolu’nun başkentisin. Her büyük kent bir buyruk üzeredir. Sen ise bütün kentlerin başında padişah üzeresin. Her kale parlayan bir yıldız üzeredir. Sen ise bütün bu yıldızların başındaki ay gibisin” kelamından alıntı yapan Lider Altay, “İşte bizler de kentimizi bu türlü görüyoruz. Tüm azmimizin ve uğraşımızın ardında kentimize duyduğumuz derin bir sevda var. İnşallah Konya’mız geçmişte olduğu üzere bugün ve ebediyen ay üzere parlayama devam edecektir” tabirlerini kullandı.

Başkan Altay Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al