DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEM Parti, 90 seçim bölgesinde adaylarını belirlemek için sandık başına gidiyor
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • DEM Parti, 90 seçim bölgesinde adaylarını belirlemek için sandık başına gidiyor

DEM Parti, 90 seçim bölgesinde adaylarını belirlemek için sandık başına gidiyor

ABONE OL
Ocak 12, 2024 13:36
DEM Parti, 90 seçim bölgesinde adaylarını belirlemek için sandık başına gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dem Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 13-14 Ocak’ta 90 seçim bölgesinde belediye lider adaylarını belirlemek üzere 100 bin delegenin sandık başında olacağını belirterek, “Belediye eş lideri, belediye meclisi üyesi ve vilayet genel meclis üyesi aday adayı olarak toplam yaklaşık 4000 kişi yarışacak. Yalnızca PM üyelerimizin oy kullanmayacağını yaptığımız açıklamalarda söylemiştik. Aslında kent uzlaşısı kavramının bir öbür alameti farikası da bu” diye konuştu. Doğan ayrıyeten, “Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun olmak üzere toplam 7 vilayette aday göstereceğiz” dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 31’ta yapılacak mahallî seçimlere yönelik hazırlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğan, şunları söyledi:

BU HAFTA SONU, YANİ 13-14 OCAK’TA 90 SEÇİM BÖLGESİNDE SANDIKLAR KURULACAK VE 100 BİNE YAKIN DELEGE SANDIK BAŞINDA OLACAK”

“Her vakit halkların iradesinin direkt sandığa yansıdığı, seçimlere yansıdığı prosedürleri tercih ettik. Hem genel seçimlerde hem lokal seçimlerde bu türlü bir gelenekten geliyoruz lakin bir yandan da bir birincisi gerçekleştiriyoruz. Aylardır sürdürdüğümüz tartışmalarda bize oy verenlerin, gönül verenlerin, gözü kulağı bizimle birlikte olanların bir talebi oldu. Kendi kentlerimizi yönetecek adayları biz seçmek istiyoruz dediler ve biz de parti olarak kolaylaştırıcılık rolü üstlendik bu talebin gerçekleşmesi için. Bu hafta sonu, yani 13-14 Ocak’ta 90 seçim bölgesinde sandıklar kurulacak ve 100 bine yakın delege sandık başında olacak. Kimi kentlerden örnekler vererek sayılar paylaşmak isterim. Yalnızca Diyarbakır’da 20 bin kişi sandık başına gidecek. Mardin, Van, Batman ve şartlarımızın el verdiği 90 seçim bölgesinde en kapsamlı halde direkt demokrasinin işleyebilmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kalan eksiklerimizi de bu son saatlerde gidermeye çalışıyoruz.

BU HAFTA SONU 90 SEÇİM BÖLGESİNDE YAKLAŞIK 4000 KİŞİ YARIŞACAK”

Böyle bir pratiği birinci defa hayata geçiyoruz. O yüzden haftalardır boşuna bir demokrasi şöleni tanımlaması yapmıyoruz. İçini, altını ve alanları dolduruyoruz. Partimizin adayını değil aslında o ili, ilçeyi, beldeyi yönetecek adayı seçiyoruz. Yaklaşımımızı da bu titizlikle ele aldık. Bütün çalışmalarımızı motamot bu incelikle ve hassasiyetle yapmaya çalıştık. Kimler oylanacak bu hafta sonu onu da sizlerle paylaşmak isterim. Bu hafta sonu 90 seçim bölgesinde belediye eş lideri, belediye meclisi üyesi ve vilayet genel meclis üyesi aday adayı olarak toplam yaklaşık 4000 kişi yarışacak. Yalnızca PM üyelerimizin oy kullanmayacağını yaptığımız açıklamalarda söylemiştik. Aslında kent uzlaşısı kavramının bir diğer alameti farikası da bu. Kent uzlaşısı, kamuoyunda takip ettiğimiz kadarıyla dar bir biçimde tartışılıyor.

ANKARA, ANTALYA, BOLU, KONYA, KOCAELİ, KAYSERİ, SAMSUN OLMAK ÜZERE TOPLAM 7 VİLAYETTE ADAY GÖSTERECEĞİZ”

Birinci ve ikinci parti olarak çıktığımız yerlerde hazırlıklarımızın süreceğini, şartlarımızın el verdiği her yerde ön seçim yapacağımızı daha evvel duyurmuştuk. Bunun da kent uzlaşısı kapsamında olacağını söylemiştik. Türkiye’nin geri kalan yerlerinde, batısında birinci etapta aday göstereceğimiz 27 ilçeyi geçenlerde açıklamıştık. Merkezi Seçim Uyumumuz ve Lokal İdareler Konseyimizin çalışmaları ve sunumları doğrultusunda ilerleyen bir çalışma var. Etap evre bu hususa ait açıklamalar yapacağımızı; aday göstereceğimiz yerler, aday göstermeyip güç birliği yapacağımız yerler olacağını daha evvel de tabir etmiştik. Bu doğrultuda aday göstereceğimiz birtakım yeni yerleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun olmak üzere toplam 7 vilayette aday göstereceğiz. Aday göstereceğimiz yerlere ait çalışmalar tamamlandıkça evre kademe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Gözünüz kulağınız bizde olmaya devam etsin. Seçimin kilit partisi olduğumuzun farkındayız. Bu şuurla ve sorumlulukla hareket ediyoruz. Çalışmalarımız netleştikçe de sizlerle açık ve şeffaf bir biçimde paylaşıyoruz.”

Kaynak: ANKA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al