DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilinçsiz kullanılan böcek ilaçları tehlike saçıyor

Bilinçsiz kullanılan böcek ilaçları tehlike saçıyor

ABONE OL
Şubat 5, 2024 18:24
Bilinçsiz kullanılan böcek ilaçları tehlike saçıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilinçsiz kullanılan böcek ilaçları tehlike saçıyor

KONYA – Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Lideri Burak Kırkgöz, bir kiracının meskenine döktüğü böcek ilacı sonrası 8 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesi ve 6 kişinin de etkilenmesi sonrası yaptığı ikazlarda, konut, iş yeri ve toplumun bulunduğu ortamların ilaçlama yapılması gerektiği vakitlerde alanda yetkili olan şahıslar tarafından yapılmasının hayati değer taşıdığını söyledi.

Konya’da kerpiç meskenin birinci katında kiracı olarak oturan kişinin meskende gördüğü böcekleri öldürmek için daireyi ilaçlamasının akabinde 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 6 şahısta ilaçtan etkilendi. Uzmanlar konut, iş yeri ve toplumun bulunduğu ortamların ilaçlama yapılması gerektiği vakitlerde alanda yetkili olan bireyler tarafından yapılmasının hayati kıymet taşıdığına dikkat çekti.

“Kokulu yahut kokusuz olması ziyanlı olup olmadığı manasına gelmiyor”

İlaçlama yaptırmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken noktalara değinen Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Lideri Burak Kırkgöz, “Genelde konut ilaçlamalarında vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Bu ilaçlamaların uygulayıcı, yetkili bireyler tarafından yapılması gerekiyor. Bunların eğitimlerini alan ve sertifikası olan görevlilerin yapması büyük kıymet taşıyor. Natürel konut ilaçlamalarında birtakım vatandaşlarımız kendileri de ilaçlamak isteyebiliyor. Bu ilaçlamaları da yaparken kesinlikle ilacı aldıkları yerden ilacın kullanımıyla, yan tesirleriyle ilgili bilgileri de alması gerekiyor. İlaçların üzerlerinde mesken ilaçlarında kullanım talimatları var. Bunlara kesinlikle uymaları gerekiyor. Kimi ilaçlarımız kokusuz oluyor, kimileri kokulu ilaçlar oluyor. Bunların kokulu yahut kokusuz olması ziyanlı olup olmadığı manasına gelmiyor” dedi.

İlaçlama yapıldıktan sonraki evrede ise ortam havalandırılmasının değerinden bahseden Kırkgöz, “Genelde ilaçlama yapılan bölgenin ilaçlama yapıldıktan sonra muhakkak camları açarak buraların havalandırılması gerekiyor. Besin unsurlarının üzerlerine muhakkak ilaçların temas etmemesi gerekiyor. Bu şekil önlemler alınarak meskenlerinde ferdi ilaçlamayı yapabilirler. Ancak alışılmış ki de ilaçlamadaki dertlerden ve sorunlardan ötürü genelde yetkili şahıslar tarafından ilaçlama yapılmasını biz sıhhat ve güvenlik için altını çizerek tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al