DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22477941,46%
Konya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akçaabatlı Öğrenciler Bursa ve Konya’da Mesleksel Eğitimlere Katılacak

Akçaabatlı Öğrenciler Bursa ve Konya’da Mesleksel Eğitimlere Katılacak

ABONE OL
Ocak 25, 2024 11:00
Akçaabatlı Öğrenciler Bursa ve Konya’da Mesleksel Eğitimlere Katılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon‘un Akçaabat ilçesinde imzalanan protokol kapsamında 32 öğrenci Bursa ve Konya’da mesleksel eğitimlere katılacak.

Akçaabat Belediyesinden yapılan açıklamaya nazaran, Akçaabat Kaymakamlığı uyumunda düzenlenen “Adım Adım Mesleğe” protokolü imza merasimine, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Lideri Osman Nuri Ekim, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Akçaabatlılar Vakfı Lideri Yaşar Erbaşaran, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Lideri Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Lider Yardımcısı Aydın Hurmacı, Akçaabat Küçük Sanayi Sitesi İdare Şurası Lideri Ali Kalaycı ve Akçaabat Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Müdürü Volkan Balcı katıldı.

Proje kapsamında lisede çeşitli meslek kollarında eğitim gören öğrencilerin endüstrinin ağır olduğu vilayetlerde meslekleri hakkında birinci elden müşahede yapmalarını sağlamayı ve meslek alanlarındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek gelişim ve işleyiş süreçleri hakkında bilgi edinmelerini kapsıyor.

“Adım Adım Mesleğe” projesi ile makine ve tasarım teknolojisi alanında tahsil gören 16 öğrenci Konya’da, moda tasarım teknolojileri alanında tahsil gören 16 öğrenci ise Bursa’da mesleksel seyahatlere katılacak. Öğrencilere işbaşı müşahede yapma imkanı sunacak bu seyahatler, öğrencilerin meslekleri hakkında daha derinlemesine bilgi edinmelerini sağlayacak.

Akçaabat Belediye Lideri Osman Nuri Ekim, projenin başarılı biçimde yürütülmesi için her türlü takviyesi vermeye hazır olduklarını belirterek, “Akçaabat’ımızdaki öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak, öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceği ismine yeni bir şeyler yapmanın heyecanını yaşıyoruz. İmzaladığımız protokol sayesinde Akçaabat MTAL’de eğitim gören öğrenciler meslek kısımlarına nazaran rehber öğretmenleri eşliğinde farklı vilayetlere gidecekler.” sözlerini kullandı.

Ekim, öğrencilerin 15 iş günü boyunca inceleme yapacaklarını işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bu formda hem mesleklerinin inceliklerini daha derinden öğrenecekler hem de kendilerini ve işlerini geliştirebilecek farklı bilgiler edinecekler. Yerinde müşahede ve inceleme yapacak öğrencilerimiz, farklı bir tecrübe imkanı bulacaklar. Eğitim gördükleri meslek kısımlarında teknolojik gelişmelere ve teknolojinin mesleklerine entegrasyonuna şahit olacaklar. Bu durum, öğrencilerimiz için harika bir tecrübe olacak. Onlar ismine çok memnunum.”

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al