DOLAR 32,2204 -0.08%
EURO 34,7764 0.25%
ALTIN 2.407,220,60
BITCOIN 1978426-1,38%
Konya
20°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Zelzele Bölgesindeki Konteyner Kentlerin Eğitim Faaliyetleri Hazır Değil

Zelzele Bölgesindeki Konteyner Kentlerin Eğitim Faaliyetleri Hazır Değil

ABONE OL
Aralık 28, 2023 15:24
Zelzele Bölgesindeki Konteyner Kentlerin Eğitim Faaliyetleri Hazır Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, sarsıntı bölgesindeki konteyner kentlerin eğitim faaliyetlerine tam olarak hazır olmadığını söyledi.

Yüksel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki sarsıntılardan etkilenen kentlerin birçoğunda içme suyu sorunu yaşandığını lisana getirdi.

Depremden etkilenen kimi kentlerde içme suyu çizgisinden çamurlu su aktığını öne süren Yüksel, “Musluk suyu içilemiyor. İçme suyu sorunu, beraberinde sıhhat meselesini da getiriyor.” dedi.

Yüksel, sarsıntı sonrası konut arzında önemli dertler yaşandığını, kira fiyatlarının yükseldiğini, vatandaşların bu ekonomik yükle de uğraş ettiğini anlattı.

Deprem bölgesinde eğitim faaliyetlerinde de ıstıraplar yaşandığını lisana getiren Yüksel, “Depremde yıkılan ya da ziyan gören okullardaki öğrencilerin diğer okullara nakledilmesi başka okullardaki sınıf başına düşen öğrenci sayısının artışına sebep oluyor. Bu durum, eğitimde kalite meselesini ortaya çıkarıyor. Konteyner kentler eğitim faaliyetlerine tam olarak hazır değil.” sözlerini kullandı.

Kaynak: AA / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al