DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358322,38%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Bisiklet Federasyonu, genç yetenekleri keşfetmek için Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı başlattı
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Türkiye Bisiklet Federasyonu, genç yetenekleri keşfetmek için Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı başlattı

Türkiye Bisiklet Federasyonu, genç yetenekleri keşfetmek için Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı başlattı

ABONE OL
Ocak 23, 2024 11:24
Türkiye Bisiklet Federasyonu, genç yetenekleri keşfetmek için Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Konya Olimpik Veledromu’nda başlatılan “Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı” ile genç yetenekleri keşfetmeye ve geliştirmeye devam ediyor.

Federasyon, bisiklet sporunu tabana yayma ve Türkiye‘yi bisiklet ülkesi yapma vizyonuyla genç atletlere yönelik eğitim programlarına yenisini ekledi.

Avrupa Şampiyonası’nda alınan derecelerin tesiriyle ilginin arttığı pist bisikleti disiplininde atlet gelişim projesine, 2024 yılı birinci periyodunda 120 genç bisikletçi katılıyor.

Programın birinci evresinde 2007-2008 doğumlu atletler, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Konya Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi bünyesinde misyonlu ulusal grup antrenörleri eşliğinde pist bisikleti branşında temel eğitimlere katılıyor.

Müftüoğlu: “Geleceğin şampiyonlarını yetiştireceğiz”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, “Genç atletlerin yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmak, pist bisikleti branşında yetenekli yeni kuşaklar yetiştirmek ve ülkemizi milletlerarası alanda en yeterli formda temsil etmek emeliyle düzenlenen bu eğitim programı sayesinde genç atletlerimiz, birinci kez veledromda idman yapma ve pist bisikletini daha yakından tanıma fırsatı buldu.” tabirlerini kullandı.

Pist bisikletinde elde edilen muvaffakiyetlerde veledromun kıymetine işaret eden Müftüoğlu, şunları kaydetti:

“2022 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla açılışını yaptığımız Konya Olimpik Veledromu ile birlikte pist bisikletinde adeta altın çağımızı yaşadık. Bir defa daha Sayın Cumhurbaşkanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a sporu tabana yayma vizyonlarıyla atletlerimize sağladıkları dayanaklar için teşekkür etmek istiyorum. Geçen yıl Avrupa Bisiklet Birliği tarafından düzenlenen 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Pist Şampiyonası’nda, genç erkekler ‘scratch’ finalinde 10 kilometre (40 tur) aralıkta düzenlenen yarışta Avrupa ikinciliği ve puanlı yarış finalinde ise Avrupa üçüncülüğü elde ettik. Kazandığımız madalyalar bunun bir göstergesi. Artık de ‘Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı’ ile genç atletlerimize kendi ülkemizde veledrom ile tanışma ve yarış fırsatı verip, geleceğin şampiyonlarını yetiştireceğiz.”

Kaynak: AA / Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al