DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22366412,75%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

PANKOBİRLİK Genel Lideri Ramazan Erkoyuncu Yeni Yıl Bildirisi Yayımladı

PANKOBİRLİK Genel Lideri Ramazan Erkoyuncu Yeni Yıl Bildirisi Yayımladı

ABONE OL
Aralık 31, 2023 10:36
PANKOBİRLİK Genel Lideri Ramazan Erkoyuncu Yeni Yıl Bildirisi Yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PANKOBİRLİK Genel Lideri ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi İdare Şurası Lideri Ramazan Erkoyuncu, yeni yıl hasebiyle ileti yayımladı.

Konya Şeker’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Erkoyuncu, yeni yıl dileklerini paylaştı.

Erkoyuncu iletisinde, ziraî üretimde sürdürülebilirlik, kalite, verimlilik ve kayıtlı olmanın kıymetli kriterler olduğunu, 2023’ün şeker pancarının verimliliği açısından tepe yılı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“2023 yılının şubat ayında hepimizi derinden sarsan çok üzücü bir olay yaşanmış ve kısa vakitte birlik, beraberlik, dayanışmayla kıymetli aralıklar alınarak, yaralar sarılmaya çalışıldı. Bizler de kurum olarak gerekeni yaptık. Bu türlü günler, ekonomik açıdan güçlü olmanın, yerli üretimin avantajlarının, muhtaçlık halinde dışarıya muhtaç olmamanın, paylaşmanın ehemmiyetini ortaya çıkardı. PANKOBİRLİK ve Konya Şeker ailesi, sıkıntı günlerde devletimizin ve milletimizin yanında oldu. Rabbim inşallah bir kere daha bu acıları bizlere yaşatmasın. Ziraî üretimde ise şeker pancarı yüksek rekoltesi ve verimliliği ile çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Türkiye genelinde 3 milyon 700 bin dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirildi. Şeker pancarı, Türkiye genelinde bitkisel üretimde ikinci sırada yer alıyor.”

“2024 sıhhat, barış, huzur ve refah getirsin”

Dünyanın gözü önünde Filistin topraklarında yapılan katliamlara işaret eden Erkoyuncu, “Çoluk, çocuk, yaşlı demeden Müslümanları vahşice öldüren, azaba tabi tutan İsrail devletini ve destekçilerini bir sefer daha kınıyor, yeni yılda dünya barışı ismine bir an evvel ateşkesin sağlanması için gerekenin yapılabilmesini temenni ediyorum.” sözlerini kullandı.

Erkoyuncu,Türkiye için, çiftçilerle üretmeye ve üretime katkı vermeye devam edeceklerini belirterek, şu değerlendirmeleri yaptı:

“100. yılını geride bıraktığımız Türkiye’mizin daha çok üreten, daha müreffeh bir ülke olması yolunda üreticilerimizle bir arada çaba ettik. Gerek PANKOBİRLİK ailesi olarak, gerekse Konya Şeker olarak verimli bir yılı geride bırakıyoruz. Ülkemizde şeker üretimi ile birlikte tarımda, hububatta, besinde kelam sahibi olan Konya Şeker, 2024 yılında hem kampanya devri olarak, hem de genel besin tedariki manasında hem de ihracatta daha ağır bir yıl yaşayacaktır. Kaliteli, sürdürülebilir inançlı üretim için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bol bereketli bir yıl temennisiyle 2024 yılının, Anadolu’nun verimli ve bereketli topraklarına şimdiden yeni yılın umutlarını ekmiş olan çiftçilerimiz başta olmak üzere, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini diliyor, milletimizin yeni yılınızı tebrik ediyorum.”

Kaynak: AA / İktisat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al