DOLAR 32,4207 0.16%
EURO 34,8392 0.08%
ALTIN 2.402,530,25
BITCOIN 19299753,77%
Konya
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öteki altay: ” Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da güçlendirdir”
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Öteki altay: ” Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da güçlendirdir”

Öteki altay: ” Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da güçlendirdir”

ABONE OL
Şubat 12, 2024 07:24
Öteki altay: ” Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da güçlendirdir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otobüslerimiz Türkiye’de üretilen yerli otobüsler. En kalitelisini kentimize kazandırmak için gayretlerimizin sonucunda bu 53 otobüs de hizmete sunulmuş oldu. Konyalılar her şeyin en hoşuna, en uygununa layık. Kentimize güzel olmasını temenni ediyorum” dedi. AK Parti Konya Vilayet Lideri Hasan Angı, “Konya’da hoş işler yapılıyor hamdolsun. Konya’nın yararı bu. Hizmete girecek bu 53 otobüsümüzün Konya’mız için iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Vilayet Lideri Hasan Angı ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım filosunu güçlendirecek 53 yeni otobüsün tanıtımını gerçekleştirdi.

Büyükşehirlerdeki en kıymetli gündem hususlarından birisinin toplu ulaşım olduğunu anımsatan Lider Altay, “İnsanların günlük olarak kullandıkları toplu ulaşım, Büyükşehirlerin en değerli sıkıntılarından birisi. Bu manada tahliller üretmek için çok ağır bir efor sarf ediyoruz. Geçtiğimiz yıl toplu ulaşımda 111 milyonbiniş sayısına ulaştık. Bunun yaklaşık 41 milyon binişi raylı sistemle, 70 milyonu da otobüslerimizle oldu”ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin En Ucuz Ulaşım Hizmetini Sunuyoruz”

Başkan Altay, Konyalıların daha konforlu bir ulaşıma kavuşmaları, sefer sayılarının artırılması ve ulaşımdaki seyahat müddetlerinin kısaltılmasıyla ilgili ağır bir çalışma yürüttüklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu manada geçen yıl 127 otobüsümüzü kentimize kazandırmıştık. Şu an itibariyle 53 otobüsü daha hizmete alarak otobüs filomuzu daha da güçlendiriyoruz. Bunlardan 30 tanesi CNG Hibrit Solo, 20 tanesi CNG Hibrit Körüklü, 3 tanesi de yarı seyahat tipi. Otobüslerimiz doğalgazla çalışan çevreci otobüsler. Aktüel maliyeti 449 milyon lira. Böylelikle geçen yıl aldığımız otobüslerle birlikte yeni otobüs sayımız 180’e çıkarak, toplam şimdiki maliyet de 1 milyar 311 milyon lirayı bulmuş oldu. Otobüslerimiz Türkiye’de üretilen yerli otobüsler. En kalitelisini kentimize kazandırmak için uğraşlarımızın sonucunda bu 53 otobüs de hizmete sunulmuş oldu. Kentimize güzel olmasını temenni ediyorum. Bir taraftan da Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar büyük bir coğrafyada Türkiye’nin en ucuz ulaşım hizmetini sunuyoruz. Öğrenci biletimiz 4 lira, sivil biletimiz 8,5 lira, öğrenci abonmanımız 220 lira. Hasebiyle bu konforu vatandaşlarımıza en ucuza sunma konusunda da Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyoruz” dedi.

Toplu Ulaşımda Teknolojinin Tüm İmkanları Kullanılıyor

“Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla teknolojinin tüm imkanlarını toplu ulaşım hizmetlerinde de kullandıkları tabir eden Lider Altay, “Her gün 10 binlerce hemşehrimiz tarafından kullanılan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemimiz ATUS, Konya Kent Bilgi Sistemi, Akıllı Trafik İdare Sistemi, Merkezi Trafik İşletim Sistemi, Akıllı Otopark Uygulaması, Yapay Zeka Takviyeli Sınır Optimizasyon Uygulaması, Akıllı Durak Ekranları ve yeniden Türkiye’de birinci defa Türkiye Kart veMaas Platformu’nu gerçekleştiren belediye olarak da bu bahisteki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıyeten engelli vatandaşlarımız için hayata geçirdiğimiz Manisiz Konya Taşınabilir Uygulamamız ile Memleketler arası AUS Doruğu kapsamında; ‘Ulaşımda Aklın Yolu Belediyecilik’ kategorisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızdan şahsen bir ödül aldık” dedi.

” En Kısa Müddette Yeni Raylı Sistem Muştularını de Kentlerimize Vermeyi Planlıyoruz”

Başkan Altay, öncelikli maksatlarının otobüs filosunu yenilerken raylı sistemle taşınan yolcu sayısını artırabilmek olduğunu belirterek, “Onun için şu an için devam ettiğimiz projelerimizi, Ulaştırma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz çalışmaları da kesintisiz bir formda sürdürüyoruz. İnşallah en kısa müddette yeni raylı sistem muştularını de kentimize vermeyi planlıyoruz. Kentimize kazandırdığımız bu 53 yeni otobüsün iyi olmasını temenni ediyorum. Konyalılar her şeyin en hoşuna en güzeline layık. Biz de bunu sağlamak ismine ağır bir gayret sarf ediyoruz. İyi uğurlu olsun” tabirlerini kullandı.

“Konya’da Hoş İşler Yapılıyor”

AK Parti Konya Vilayet Lideri Hasan Angı da Konya Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım filosuna büyük kıymet verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

“Bu kente gece gündüz demeden hizmet eden kıymetli Büyükşehir Belediye Liderimize ve onunla birlikte yol yürüyen değerli meclis üyelerimize ve kurum çalışanlarımıza Konyalılar ismine teşekkür ediyoruz. Her yıl nitekim toplu ulaşımda bir yenilenmeyi, yeni filoları dahil etmeyi artık klasikleştirmiş bir yapı var. Bu kentin geniş coğrafyasına hizmeti götürmeyi, bir taraftan raylı sistemler üzerindeki yeni çalışmaların yanında otobüslerimizi de çağdaş bir hale getirip hem hemşehrilerimizin konforlu seyahatine hem de etrafa tesirini azaltacak yeni modellere yöneliyor. Konya’da hoş işler yapılıyor hamdolsun. Konya’nın karı bu. Hizmete girecek bu 53 otobüsümüzün Konya’mız için iyi olmasını diliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al