DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22852332,13%
Konya
26°

AÇIK

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Muhtar seçilirse 5 yıllık maaşını okuluna bağışlayacak

Muhtar seçilirse 5 yıllık maaşını okuluna bağışlayacak

ABONE OL
Ocak 26, 2024 13:36
Muhtar seçilirse 5 yıllık maaşını okuluna bağışlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhtar seçilirse 5 yıllık maaşını okuluna bağışlayacak

KONYA – Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir muhtar adayı, seçilmesi halinde 5 yıl boyunca devletin kendisine ödeyeceği tüm maaşının tamamını kendisinin de bir devir tahsil gördüğü mahallesindeki okula bağışlayacağını açıkladı.

Beyşehir’de, 31 Mart’ta yapılacak mahalli seçimler öncesinde Bahçelievler Mahallesinde ikamet eden 33 yaşındaki Durmuş Badem de muhtarlığa aday olduğunu duyurdu. İnşaat kesiminde faaliyet gösteren inşaat ustası Durmuş Badem, seçim çalışmalarını sürdürürken seçmenlerine de ilgi çeken vaatler gerçekleştirdi. Durmuş Badem, mahallesine muhtar seçilmesi halinde 5 yıl boyunca devletin kendisine ödeyeceği maaşının tamamını kendisinin de tahsil gördüğü Bahçelievler Kasapoğlu İlkokulu’nda okuyan gereksinim sahibi öğrencilerin yanı sıra okul gereksinimlerinde kullanılması için bağışlayacağını taahhüt etti. Bunu okul idarecileriyle de paylaştığını vurgulayan Badem, “Ben Bahçelievler Mahallesinde doğdum ve büyüdüm. 33 yıldır bu mahallede yaşıyor, mahallemin karış karış her yerini biliyorum. Çocukluğum da burada geçti. Ayrıyeten, Bahçelievler Kasapoğlu İlkokulunda okudum. Okulumuzda önemli gereksinim sahibi öğrencilerimiz var. Ben seçim broşürümde de ‘muhtarlık işi, gönül işi’ diyerek yazdığım üzere, sahiden bu işin gönül işi olduğunu ispatlamak için bu türlü bir karar aldım. Kazanırsam 5 yıl devletimizden alacağım maaşımızı okulumuza bağışlayacağım. Tabi bunu okul müdürümüze de söyledik, çok sevindi ve keyifli oldu, teşekkür etti. Maksadımız, okuldaki gereksinim sahibi öğrencilerimize katkıda bulunmaktı. Bu vaadimi toplumsal medyada da duyurdum takipçilerim aracılığıyla. Ayrıyeten, notere de gittim tasdik ettirmek için. Ancak mevcut muhtar olmadığımız için noter huzurunda bir şey yazdıramadık. Biz de bu durumu azalarımızla paylaştık. Olumlu reaksiyon verdiler, ‘çok hoş düşünmüşsün, uygun fikir’ diyerek dayanak verdiler. Aldığım bu kararı azalarımızla da birlikte bir tutanak altına alarak ıslak imzamızla birlikte toplumsal medyada da paylaştık. Mahalle sakinlerimize duyurduk. Yani, lafta olmadığını, gerçekten bu işi gönülden, kalpten bu hizmeti yapacağımız için bu türlü bir yola çıktık. İnşallah bu davranışımızla diğer muhtar adaylarımıza da örnek teşkil ederiz. Güzeli ise nasip olursa 5 yıl boyunca alacağım maaşın tamamını da okulumuzda tahsil gören muhtaçlık sahibi öğrencilere kullandırılmak kaidesiyle, hem okul gereksinimlerine da kullandırılmak üzere bağışlıyorum” diye konuştu.

“Durumu olmayanlara kira yardımı gerçekleştireceğiz”

Muhtar adayı Badem, maaşının bağışlanması dışında mahallesi için farklı vaatlerinin de olduğunu belirterek, bunlardan kimileri durumu olmayan ailelere kira yardımı yapılması, yeniden durumu uygun olmayan ailelere dayanak verilmesi, mahallemize güvenlik kamerası kurulması, parklardaki eksiklerin tamamlanması bunları hem sponsor, hem de belediye ile istişare ederek gerçekleştireceklerini de vurgulayarak, “Allah müsaade verirse, sponsor dayanağımız de var. Bu vaatlerimizin gerçekleştirilmesi noktasında. Allah razı olsun onlar da ‘ne gerekiyorsa yapalım’ dediler. Tabi daha verdiğimiz birçok vaat bulunuyor. Tekrar ayrıyeten, mahallemizin gençlerinin fiyatsız olarak istifade edebileceği bir bilardo masasını da daha muhtar seçilmeden mahallemizde bulunan bir işyeri sahibimizin müsamahası ve oluru ile çalıştırdığı salonuna koyduk. Gençlerimiz de boş vakitlerini burada geçirsinler, diye. Seçim çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Benimle birlikte 4 tane aday var. Onlara da çıkmış olduğu bu yolda muvaffakiyetler diliyorum. Ben yeterli çalışan, mahalleye sahiden gönül verecek birinin seçilmesini temenni ediyorum” tabirlerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al