DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22410600,84%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meram Bağı, 2023’ün en çok tercih edilen yerlerinden biri oldu

Meram Bağı, 2023’ün en çok tercih edilen yerlerinden biri oldu

ABONE OL
Ocak 10, 2024 10:36
Meram Bağı, 2023’ün en çok tercih edilen yerlerinden biri oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘nın merkez Meram İlçe Belediye Lideri Mustafa Kavuş’un teşebbüsleriyle yine hayat bulan Meram Bağı, 2023’ün en çok tercih edilen yerlerinden biri oldu.

Evliya Çelebi‘nin seyahatnamesinde ‘Peçevi kentinin Baruthane Mesiresi, Kırım’ın Sudak Bağı, İstanbul’un yüzyetmişten fazla bahçe ve gülistanları, Tebriz’in Şahı Cihan Bağı, Konya‘nın Meram mesiresinin yanında bir çimenzar bile olamazlar’ diyerek övgüyle bahsettiği Meram Bağı, 2023’ün en beğenilen yerlerinden biri oldu. Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş’un teşebbüsleriyle özüne uygun formda yine projelendirilen Meram Bağı, Yeni Meram ile Yaka Caddeleri kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

“Tarihi Meram Bağları ambiyansının tekrar yaşandığı bir ortam oluşturduk”

Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, projenin kadim Meram kültürünü yaşatmak ismine özel bir yatırım olduğuna vurgu yaparak, “Şehrimize gelen turistlerin her vakit sorduğu bir soru vardı; ‘Meram Bağları nerede?’ Aslında Meram Bağları, bu bölgemizdeki bağı, bahçesi olan konutlardır. Biz de ilçemizin tanıtımına katkı sunmak ismine Meram Bağı Projesi’ni hayata geçirmiştik. Alana bine yakın üzüm asması ve yaklaşık 200 adet meyve fidesi dikildi. Bağımıza gelen konuklarımız doğal üzümlerin ve meyvelerin tadına mevsiminde bakabiliyorlar. Burada yer alan pelit ağaçlarında sincaplarımız var. Yemyeşil bir tabiatın içinde pelit ağaçlarının altında ‘Tarihi Meram Bağları’ ambiyansının yine yaşandığı bir ortam oluşturduk. Konuklarımız, bu özel yerde unutamayacağı anılar biriktiriyor ve hoşça vakit geçiriyorlar. Bağımızda 2023’te pekmez ve bulgur kaynatma etkinliğimizin ikincisini gerçekleştirdik. İnsanlarımıza nostalji yaşatan aktifliğe ilgi bir oldukça ağırdı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerle insanlarımıza hoşluklar yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Doğal sit alanları, tertemiz havası, hayat veren suları, rengarenk tabiatı ve bünyesinde barındırdığı yeşilin her tonuyla şöhreti ülke hudutlarını aşan Meram’ın yeşil dokusunu artırmak için çalışmalar 2023’te de aralıksız devam etti. Bu devirde Meram’ın yeşil dokusunun bir milyon metrekareden fazla artırıldığına vurgu yapan Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, tüm uğraşlarının ‘Yeşil Meram’ algısını daha da güçlendirmek için olduğunu belirtti.

“Yeşil ve etraf çalışmalarıyla Meram eskisinden daha ihtişamlı doğal hoşluğa kavuştu”

Bu noktada Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük takviyeleri olduğunu hatırlatan Lider Mustafa Kavuş, “Yapılan yeni parklar, oluşturulan mahalle korulukları, eski stadyum alanına yapılan Konya Millet Bahçesi üzere yatırımlarla Meram’ın yeşili artık eskisinden çok daha fazla. Bir milyondan fazla fidan ve bitkiyi toprakla buluşturduk. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dayanaklarıyla de tarihi Meram Köprüsü etrafı ve eskisinden daha ihtişamlı bir görünümle hemşehrilerimize hizmet veriyor. Yeniden ilçemiz sonları içinde bulunan Konya Millet Bahçesi 108 bin m’lik bir alanda hemşehrilerimizin hizmetinde. Büyük Larende Dönüşümü ile ilçemize ve kentimize yeni bir yeşil ve toplumsal alan kazandırılacak. Yeniyol ile Yaka Caddelerimizin kesişiminde bulunan 18 bin m’lik alanda oluşturduğumuz üzüm bağı ve meyve bahçesi hem ilçemizin yeşil alan ölçüsüne hem de turizmine değerli katkı sunuyor. İlçenin turizmine katkı sunan bir başka yatırım olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. Halihazırdaki yatırımlara tamamlananlar da eklenince Meram mazisindeki ihtişamına yine kavuştu. Tüm bunlar için takviye veren herkese hemşehrilerim ismine şükranlarımı sunuyorum” sözlerini kullandı. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al