DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22791152,31%
Konya
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı: Türkiye, kültür ve gastronomisini dünyaya tanıtarak bir cazibe merkezi olacak
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı: Türkiye, kültür ve gastronomisini dünyaya tanıtarak bir cazibe merkezi olacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı: Türkiye, kültür ve gastronomisini dünyaya tanıtarak bir cazibe merkezi olacak

ABONE OL
Şubat 5, 2024 10:48
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı: Türkiye, kültür ve gastronomisini dünyaya tanıtarak bir cazibe merkezi olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Az Alpaslan, Türkiye‘nin, kültür ve gastronomisini dünyaya tanıtarak bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Alpaslan, Konya Büyükşehir Belediyesi Taşbina’da düzenlenen, Türkiye Selçukluları Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzim Projesi kapsamında düzenlenen panelin açılışında, Türklerin Anadolu’da büyük bir medeniyet oluşturduğunu, dünyanın en büyük imparatorluklarından birinin kurulduğunu lisana getirdi.

Dünyaya örnek ve adil imparatorluğun oluşturulduğunu aktaran Alpaslan, “Bugün yaşadığımız dünyada buna ne kadar çok muhtaçlığımız olduğunu da altını çizerek ecdadımıza, cetlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tarihimize ve ecdadımıza hürmet açısından da çok değerli bir proje.” dedi.

Alpaslan, bu çalışmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin de takip ettiğini, çok kıymetli bir bilimsel ve tarihi çalışmaya imza atıldığını kaydetti.

Türkiye Selçukluları Hanedan Standı’nın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere ülkenin çok kıymetli alanlarında açılacağını aktaran Alpaslan, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Alpaslan, Türkiye Yüzyılı’nda her alanda başarılı çalışmaları gerçekleştirmek zorunda olduklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki yıllarda inşallah turizm gelirlerimizi 100 milyar dolara taşıyarak dünyada bu alanda en tezli, değerli ülkelerden birisi haline geleceğiz. Övündüğümüz tarihimiz, kültürümüzü de tüm dünyaya tanıtmak ve dünyanın bu alanlara gelmesini bu çalışmalarla başarırız. Konya’mız da bu açıdan kıymetli merkezlerden birisi olacak inşallah. Türkiye, turizmini 100 milyar dolar gelirler düzeyine taşıyabilmesi için kültür ve gastronomisini dünyaya tanıtarak bir cazibe merkezi olacak.”

Öte yandan, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İsimli Tıp Ana Bilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Şerafettin Demirci, proje kapsamında yürüttüğü, “Selçuklu Sultanlarının Kemiklendirilmesi” çalışmasını anlattı.

Konuşmaların akabinde, Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi’nin sonuçlarının değerlendirileceği panel oturumuna geçildi.

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Vilayet Lideri Hasan Angı, MHP Konya Vilayet Lideri Remzi Karaarslan, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Güçlü, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca, Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Fayda, bilim insanları ve oda liderleri katıldı.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al