DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Türk Astronotun Uzay Seyahati Heyecanla Takip Edildi

Konya’da Türk Astronotun Uzay Seyahati Heyecanla Takip Edildi

ABONE OL
Ocak 19, 2024 00:12
Konya’da Türk Astronotun Uzay Seyahati Heyecanla Takip Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da, birinci Türk astronot Alper Gezeravcı’nın “Ax-3 misyonu” için başlayan uzay seyahati takip edildi.

Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen aktiflikte, kurulan dev ekrandan tarihi anları izleyenler, fırlatma merasiminin heyecanına ortak oldu.

Gezeravcı’nın, Memleketler arası Uzay İstasyonu’na gerçek başlayan seyahatine şahitlik edenler, bu anları cep telefonlarıyla da kaydetti.

Etkinliğe katılan Mehmet Buyruk Acar, tarihi anlara şahit olmanın onuru ve gurunu yaşadıklarını söyledi.

Fırlatma anında tarifsiz hisler yaşadıklarını vurgulayan Acar, “Gelecek jenerasyonlara, evlatlarımıza, tahminen ilerde torunlarımıza bu anları anlatmanın onuru ve onurunu hissedeceğiz. Bunu bize yaşatan, buna vesile olan başta ulusal astronotumuz Alper Gezeravcı’ya, devlet büyüklerimize, hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Bugünleri yaşamanın onurunu ve onurunu bize hissettirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Sözler şu anda kifayetsiz.” dedi.

Fırlatma merasimini izleyenlerden 7 yaşındaki Elif Öksüz de “Çok keyifli oldum, çok sevindim. Uzaya çıkmak çok heyecan verici. İnsanın cesaretli olması gerekiyor. Zevkli bir şey olduğunu düşünüyorum. Ben aslında hekim olmak istiyorum lakin astronot olmayı da çok isterim. Buraya geldiğim için çok memnunum. Alper Gezeravcı’yı izlemek bence çok zevkli ve heyecanlı.” diye konuştu.

Türkiye’nin bu muvaffakiyete imza atmasının çok memnunluk verici olduğuna dikkati çeken gençlerden Toprak Zeyrek ise “Daha uygun yerlere gelebilmemiz için gönderilen astronotların orayı keşfetmesi ve incelemesi, bize bunun hakkında bilgiler getirmesi çok kıymetli. Türkiye’nin bu alanda gelişimi için memnunum. Fırlatma esnasında kalbim çıkacak üzereydi. Çok heyecanlıydı. Kayıt da aldım zati. Bu tarihi bir andı ve buna tanıklık etmek beni çok memnun etti.” sözlerini kullandı.

Kaynak: AA / Teknoloji

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al