DOLAR 32,2627 0%
EURO 34,8359 0.3%
ALTIN 2.396,560,15
BITCOIN 1991305-1,93%
Konya
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Tavuklarını Arabayla Gezdiren Yumurtacı

Konya’da Tavuklarını Arabayla Gezdiren Yumurtacı

ABONE OL
Ocak 18, 2024 21:00
Konya’da Tavuklarını Arabayla Gezdiren Yumurtacı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gezen tavuk olsun diye tavuklarını arabayla gezdiriyor

Konya‘da yumurtacılık yapan vatandaş tavuklarını rahatlatmak için eski arabasıyla gezdiriyor

KONYA – Konya’da yumurtacılık yapan vatandaş, gittiği köyden aracıyla getirdiği tavukların rahatlığını fark etmesinin akabinde, tavuklarını her gün eski arabasıyla gezdiriyor.

Konya’da müşterilerin doğal yumurta talebi üzerine köyleri gezerek tavuk toplayan Mehmet Kasalak, vatandaşlardan satın aldığı tavukları iş yerine getirdiği sırada hayvanların araçtaki rahatlığını fark etti. Kasalak, buradan yola çıkarak hayvanlarını eski arabasıyla kısa aralıklarda gezdirmeye başladı. Tavukların yumurtaladığı yumurtaların tadının kalitesinin de arttığını fark eden Mehmet Kasalak, üretim yaptığı tavuklarını kümelere ayırarak günlük olarak yumurta servisi yaparken aracıyla gezdirmeye başladı. Gezinti sırasında Kasalak’ın bir arkadaşı tarafından kendisinin görüntüsünün çekilerek toplumsal medya platformlarından paylaşılmasının akabinde büyük beğeni toplandı.

“Sabahtan hazırlanıp çıkıyoruz, hayvanlarla birlikte geziyoruz”

Tavuklarıyla her gün gezintiye çıkan ve vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladığına dikkat çeken yumurtacı Mehmet Kasalak, “Ben ekseriyetle köylere masraf tavuk toplayıp gelirim. Gelirken fark ettim, hayvanlar otomobilde huzurlu, rahat ve sıcak geliyorlar. Bu halde aklıma bir fikir geldi. Birinci gezdirdiğimde 8 ila 10 ortasında yumurta aldım. Baktım hayvanların rahatı hoş. Günlük olarak tavuklarımı gezdiriyorum. Kimi vatandaşlar gezen yumurta diye alıyor, kimisi de merak edip alıyor. Şuan Konya’da tuttu bu biçimde gidiyor. Herkes şad. Yola çıkınca da benim günüm maceralarla dolu. Otomobilimi görüp tavukları fark eden kimisi kornaya basıyor, kimisi durdurup hayvanların fotoğrafını çekiyor ve seviyor. Sabahtan hazırlanıp çıkıyoruz hayvanlarla birlikte geziyoruz. Yeşillik bir ortam bulduğumda oraya salıyorum orada yayılıyorlar. Köylere gidiyorum hatta kayboldum kendimi farklı bir köyde buldum, hayatım bu halde. Hayvanlarla uğraşmayı seviyorum. Hayvanlar bana farklı bir huzur veriyor. Bu işin mali istikametinden daha fazla, ben hayvanlarla vakit geçirmeyi daha çok seviyorum” dedi.

“Hedefim organiği herkese aşılamak”

Hayvanlarla vakit geçirmeyi çok sevdiğinin altını çizen Kasalak, “İki tane farklı yerimiz var. Otomobilde gezenler 10 ile 15 yumurta, onları müşterilerime veriyorum. Sonra başka yerimiz var orada da bahçede geziyor daima tavuklar, onlardan veriyorum. Direkt otomobilden 20-30 koli yumurta zati alamayız. Benim gayem organiği herkese aşılamak, bu kimyasallardan vatandaşları uzaklaştırmak, bu halde daha büyük bir çiftlik kurmak. Gücüm şimdilik buna yetiyor, bunu başarabiliyorum. Allah nasip ederse ileride daha büyük çiftliğimi kuracağım organik olarak. Benim hanımım dahi bunlardan beni kıskanıyor. Bu hayvanların benim için başka bir vazgeçilmezliği var. Yani yalnızca tavuk ile alakası yok. Benim farklı hayvanlarım da var, hayvanlar benim için vazgeçilmezdir” diye konuştu.

Mehmet Kasalak’tan yumurta almaya gelen vatandaşlar ise araçta tavukların gezdiğini görünce çok şaşırdıklarını, bununla birlikte yumurtanın da tadının çok lezzetli olduğu için daima tercih ettiklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al