DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Şivlilik Geleneğinde Çocuklara Etliekmek İkramı

Konya’da Şivlilik Geleneğinde Çocuklara Etliekmek İkramı

ABONE OL
Ocak 11, 2024 10:24
Konya’da Şivlilik Geleneğinde Çocuklara Etliekmek İkramı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da mübarek üç ayların başlangıcında kutlanan Şivlilik geleneğinde etliekmek ustası iki kardeş, dükkanlarına ellerinde poşetlerle “Şivlilik” diyerek gelen çocuklara etliekmek ikram etti.

Üç ayların başlangıcında Konya halkı tarafından kutlanan “Şivlilik” geleneği için çocuklar kapı kapı dolaşarak “Şivlilik” topladı. Merkez Karatay ilçesi Karacihan Mahallesinde etliekmek fırını işleten Ömer Fazıloğulları ve kardeşi Yücel Fazıloğulları da kendileri küçük yaşlarda kahvaltı yapmadan şivlilik topladıkları için gezen çocuklar aç dolaşmasınlar diye iş yerlerine gelen çocuklara etliekmek ikram etti.

“Kahvaltı yapmadan çıkan çocuklar aç dolaşmasın diye etliekmek dağıttık, tok gezsinler”

Etliekmek ustası Yücel Fazıloğulları ise “Konya’mızın klasik Şivlilik gününde şeker, lokum, çikolata ve leblebi üzere eserler dağıtılıyor. Biz de değişiklik olması ismine çocuklar meskenden kahvaltı yapmadan çıkıyor, çocuklar sebeplensin, aç gezmesinler diye bu tıp bir aktiflik yaptık” formunda konuştu.

Etliekmek dükkanına ellerinde poşetlerle “Şivlilik” diye gelen çocuklar ise etliekmek ikramından mutlu olduklarını söyleyerek, teşekkür etti. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al