DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Şehitlere Dua, Gazze’ye Takviye yürüyüşü

Konya’da Şehitlere Dua, Gazze’ye Takviye yürüyüşü

ABONE OL
Aralık 30, 2023 16:36
Konya’da Şehitlere Dua, Gazze’ye Takviye yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da Şehitlere Dua, Gazze‘ye Takviye yürüyüşü

KONYA – Konya‘da, Şehitlere Dua, Gazze‘ye Dayanak için Büyük Vicdan Yürüyüşü düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşları tarafından Gazze direnişine takviye ve işgalci İsrail’i kınamak, şehitleri ise dualar ile anmak için yürüyüş düzenlendi. Kılıçarslan Meydanında toplanan kalabalık, ellerinde pankartlar, Türk ve Filistin bayrakları ile Mevlana Meydanına kadar yürüdü. Burada konuşan Konya Filistin’e Takviye Platformu Lideri Arif Bağcı, “Yaklaşık 3 aydır zalim İsrail Filistin üzerinde devlet terörü işlemektedir. Temiz ve mazlum Filistinli kardeşlerimiz soykırıma uğramaktadır. Bizler ülke olarak, millet olarak, Konya olarak birinci günden itibaren bu soykırımın karşısında olduk. Filistinli kardeşlerimizin haklı uğraşında daima yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

HAK-İŞ Genel Lideri Mahmut Arslan, İsrail’in ataklarını kınayarak, “Yüreği yanık annelerin, saf yavruların, bir ömür kendi topraklarında mülteci olarak yaşamak zorunda kalan gönlü acılı babaların, topyekün mazlum Filistin halkına, Gazze’ye, Kudüs’e Konya’dan Mevlana’nın kucağından selam olsun. Mazlum ve mağdur Filistin halkıyla olan dayanışmanız için, burada bulunduğunuz için Allah sizden razı olsun” biçiminde konuştu.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Adem Ceylan ise, “Şehitler zaferimizin müjdecisi. Şehitler yolumuzun aydınlık öğretmenleridir. Bizleri küfür ve şirk bataklığından, imanın izzet sokaklarına çıkaran, imanın izzet sokaklarından yürüten Allah’a hamd olsun. İstiyorlar ki acıları normalleştirelim, istiyorlar ki unutalım, istiyorlar ki olağan hayatımıza geri dönelim. Vallahi dönmeyeceğiz. Alçaklarla normalleşmeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al