DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22383770,92%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Manisiz Ömür Merkezi İnşaatı Devam Ediyor

Konya’da Manisiz Ömür Merkezi İnşaatı Devam Ediyor

ABONE OL
Ocak 14, 2024 08:24
Konya’da Manisiz Ömür Merkezi İnşaatı Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘nın merkez Karatay İlçe Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve Türkiye’nin en büyük, Konya‘nın ise birinci ‘Engelsiz Hayat Merkezi’nin imali sürüyor.

Karatay Belediyesi’nin temelini 2 Mayıs 2023’te attığı Karatay Manisiz Hayat Merkezi’nin inşa çalışmaları sürüyor. Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca, Aile ve Toplumsal Hizmetler Konya Vilayet Müdürü Abdullah Sevinçli ile birlikte Köprübaşı Mahallesi’nde üretimi devam eden merkezi ve inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

“Özel vatandaşlarımızın her gereksinimine karşılık verecek”

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı manisiz hayat merkezlerinden birini Konya’ya ve Karatay’a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını lisana getiren Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca, merkezin üretim çalışmalarının süratli bir biçimde sürdüğünü söyledi. Engelli vatandaşların ve ailelerinin hayat kalitesini yükseltecek, özel birçok gereksinimlerine karşılık verecek donanımlı bir merkez tasarladıklarının altını çizen Lider Hasan Kılca, “Engelli bireylerimiz ve ailelerimizin gereksinimleri ışığında projelendirdiğimiz Karatay Manisiz Ömür Merkezi’nin üretimi devam ediyor. Aile ve Toplumsal Hizmetler Konya Vilayet Müdürümüz Abdullah Sevinçli ile birlikte merkezimizin inşaatında incelemelerde bulunduk. Projemizin inşaatında epeyce süratli ilerliyoruz. Türkiye’mizin en büyük Konya’mızın ise birinci manisiz hayat merkezimiz tamamlandığında burada özel vatandaşlarımıza birçok alanda hizmet sunacağız. Manisiz Ömür Merkezi’nden faydalanacak bireylerimiz burada, eğitsel, toplumsal ve kültürel faaliyetlere katılırken, aileleri de kendi hayatlarına çok daha fazla vakit ayıracak ve ömürlerini daha kaliteli bir hale getirmiş olacaklar” diye konuştu.

Merkez, engellilerin hayatını kolaylaştıracak

Köprübaşı Mahallesi Gazali Sokak’ta inşa edilen ‘Engelsiz Ömür Merkezi’nde; Kütüphane Fotoğraf ve Görsel Sanatlar Atölyesi, Bilim Atölyesi, Kapalı Spor Salonu, Pasta ve Yemek Atölyesi, Seramik ve Kil Atölyesi, Bilgisayar Atölyesi, Müzik Atölyesi, Matbaa ve Baskı Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi, Dans Atölyesi, Drama Atölyesi, Konferans Salonu, Konuşma Zahmeti Eğitim Merkezi, Özel Öğrenme Zahmeti Eğitim Merkezi, Görme Engelli Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Eğitim Merkezi, Fizyoterapi Odası Merkezi, Zihinsel Engelli Eğitim Merkezi, Yaygın Gelişim Bozukluk Eğitim Merkezi, Psikiyatri ve Toplumsal Hizmetler Merkezi, Aktiflik Salonları, Dinlenme ve Ahenge Odaları, Duyu Bütünleme Odası, Müşahede Odası, Duygusal Rahatlama Odası, Uygulama Meskeni bulunacak. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al