DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341080,92%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Lise Öğrencisine Cinsel İstismar Davasında Karar Açıklandı

Konya’da Lise Öğrencisine Cinsel İstismar Davasında Karar Açıklandı

ABONE OL
Ocak 8, 2024 12:36
Konya’da Lise Öğrencisine Cinsel İstismar Davasında Karar Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da lise öğrencisine cinsel istismar davasında karar açıklandı.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Ahmet M, okul müdürleri Asuman S.K. ve Harun A. ile taraf avukatları katıldı.

Savunmaların alınmasının akabinde mahkeme heyeti, sanık Ahmet M’ye “cinsel istismar” cürmünden 22 yıl mahpus cezası verdi.

Okul müdürleri Harun A. ile Asuman S.K’ye “cinsel istismara yardım etme” cürmünden 8’er yıl 4’er ay mahpus cezası veren heyet, sanıkların tahliyesini kararlaştırdı.

Asuman S.K’nin eşi M.K, B.K. ve H.K’nin beraatine karar veren mahkeme, Ahmet M’nin ortağı Ali A’yı da 8 yıl 4 ay mahpus cezasına çarptırdı.

Konya’da eğitim gören lise öğrencisi G.A, okulunda “Seni Ulusal İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız” vaadi ve tehditlerle istismar edildiği savıyla 2022 yılı aralık ayında ailesiyle şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili gözaltına alınan Ahmet M. okul müdürü Harun A. ve diğer bir okulun müdürü Asuman S.K. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, okul müdürü Harun A’nın 17 yaşındaki lise öğrencisi G.A’ya, derslerinde başarılı olduğu için kendisini Ulusal İstihbarat Teşkilatına (MİT) aldıracağını söyleyerek Ahmet M. (35) ile tanıştırdığı belirtilmişti. İddianamede, kendisini MİT mensubu olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet M’nin G.A’ya tıpkı vaat ve tehditlerle cinsel istismarda bulunduğu tabir edilmişti. İddianamede Ahmet M’nin G.A. ile dini nikahla evlendiğine yer verilmişti.

İddianamede, Ahmet M. ile okul müdürü Harun A. ve olayla teması olduğu öne sürülen öbür bir okulun müdürü Asuman S.K. hakkında “cebir, tehdit yahut hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” cürümlerinden 37’şer yıla kadar mahpus cezası talep edilmişti.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al