DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22432871,06%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da çocukların Şivlilik sevinci

Konya’da çocukların Şivlilik sevinci

ABONE OL
Ocak 11, 2024 18:12
Konya’da çocukların Şivlilik sevinci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da çocukların Şivlilik sevinci

Sabah erkenden sokağa çıkan çocuklar “Şivlilik” diyerek ikramlarını topladı

KONYA – Konya‘da mübarek üç ayların başlangıcında kutlanan Şivlilik geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Sokağa çıkan çocuklar ellerinde poşetlerle, “Şivlilik” diyerek kapı kapı dolaşıp ikramları topladı.

Üç ayların başlangıcında Konya halkı tarafından kutlanan “Şivlilik” geleneğinin hazırlıkları günler öncesinden başlarken, vatandaşlar çocuklar için çeşitli atıştırmalıkları konutlarında hazır etti. Sabah saatlerinde sokağa çıkan çocuklar da kapı kapı dolaşarak “Şivlilik” topladı. Birtakım anne babalar da çocukları ile birlikte geleneği yaşatmak için şivlilik topladı.

Çocuklara şeker dağıtan Hatice Şimsek, “Bugün Konya’mıza has özel olan, 3 ayların başlangıcında çocukları memnun etmek için yapılan Şivlilik geleneğini yaşatıyoruz. Hoş bir gelenek. Konya’dan öteki bir yerde de yok galiba” dedi.

Çocukları sevindiren Ali Aydınlı da, “Çocukları sevindirmek için çikolata, şeker dağıtıyoruz. Şivlilik geleneğini yaşatmaya çalışıyoruz” biçiminde konuştu.

Ellerinde poşetlerle kapı kapı dolaşan çocukların memnunluğu yüzlerinden okunurken, şivliliğin çok hoş olduğunu söylediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al