DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22791152,31%
Konya
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Böcek İlacı Faciası: 1 Çocuk Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Zehirlendi
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya’da Böcek İlacı Faciası: 1 Çocuk Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Zehirlendi

Konya’da Böcek İlacı Faciası: 1 Çocuk Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Zehirlendi

ABONE OL
Şubat 5, 2024 08:24
Konya’da Böcek İlacı Faciası: 1 Çocuk Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Zehirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da döktüğü böcek ilacı nedeniyle 8 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesine 6 kişinin de zehirlenerek hastaneye kaldırılmasına neden olan kiracının, böcek ilacını toplumsal medyadan irtibata geçtiği bir şahıstan 800 liraya satın aldığını söylediği öğrenildi. Olay sonrası gözaltına alınan kiracı ve ilacı satın aldığı kişi tutuklandı.

Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Mahallesinde bulunan 2 katlı kerpiç bir meskende meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kerpiç meskenin birinci katında kiracı olarak oturan A.E.A., konuttaki böcekleri öldürmek için geçtiğimiz Pazartesi günü dairenin ilaçlanmasının akabinde pencere ve kapıyı bantlayarak meskenden ailesini de alarak ayrıldı. Böcek ilacının kokusunun ikinci katta N.D.’nin oturduğu daireye sızmasının akabinde konutta bulunan N.D.’nin kızı ve torunları kokudan etkilendi. Rahatsızlanan N.D.’nin kızı A.T. (40) ve çocukları F.T. (18), Y.T. (15) ile yeğenleri S.G.B. (21) ve M.B. (17) mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giderken, anneanne N.D. ile 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel konutta kaldı. Bir müddet sonra anneanne N.D., torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz olduğunu fark etmesi üzerine durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. Adrese sevk edilen sıhhat takımlarının birinci müdahalesinin akabinde Konya Numune Hastanesine kaldırılan Ahmet Enes Temel kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

“Sağlığınız için yeterli olmaz diye uyardıktan sonra ailemi alıp meskenden çıktık”

Olayla ilgili çalışma başlatan Meram İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı takımlar, böcek ilacını daireye döken kiracı A.E.A.’yı Çumra ilçesinde yakınlarının meskeninde gözaltına aldı. Emniyetteki süreçlerinde kiracı A.E.A., “Sosyal medya platformda gezerken ilaçlama işiyle uğraşan bir kişiyi gördüm ve onunla bağlantıya geçtim. 29 Ocak günü buluştuk. Meskene gelerek keşif yaptı 4 oda için benden 800 lira istedi, bende kabul ettim. Daha sonra bu kişi meskene gelerek odaları ilaçladı. Meskende 3 gün oturmayın sıhhatiniz için yeterli olmaz diye uyardıktan sonra ailemi alıp konuttan çıktım. Eşim ve çocuklarımla birlikte akrabamın konutuna gittik, orada kaldık. Daha sonra Çumra’ya gidip oradaki akrabamızın yanında kaldık. Üst kattakilerin neden zehirlendiklerini ve Ahmet Enes Temel’in neden öldüğünü bilmiyorum. İlacın parasını elden verdim” dediği öğrenildi.

“İlacı nasıl kullanacağını sordum, bana ilacı nasıl kullanılacağını bildiğini söyledi”

A.E.A.’nın emniyetteki sözünün akabinde ilacı sattığı argüman edilen A.E.M. de polis takımları tarafından gözaltına alındı. İlacı satan A.E.M. ise, “Sosyal medya hesabımdan böcek ilacını satmak için ilan verdim. Konutunu ilaçladığım kişiyi tanımıyorum. Beni aradı ve meskenini ilaçlamak için ilaç lazım olduğunu söyledi. Elimdeki böcek ilacını sana satayım dedim ve 800 liraya anlaştık. 29 Ocak günü bana meskenin pozisyonunu attı ve öğlen saatlerinde konutuna gittim. Ben konutuna hiç girmedim. İlacı verdim, parasını aldım oradan ayrıldım. İlacı nasıl kullanacağını sordum, bana ilacı nasıl kullanılacağını bildiğini söyledi” halinde tabir verdiği öğrenildi.

Olayda ilaçtan etkilenenler hastanedeki tedavilerinin isminden taburcu edildi

Her 2 kuşkulu ‘tksirle mevte ve yaralanmaya neden olma’ kabahatinden sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, böcek ilacından etkilenen anne A.T., çocukları F.T. ve Y.T. ile yeğenleri S.G.B. ve M.B. ise hastanedeki tedavilerinin isminden taburcu edildi. Olayda hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel için Hacıfettah Mezarlığında öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeye, ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ahmet Enes’in cenazesi namazın akabinde dualarla defnedildi.

“Bizim canımız yandı diğerlerinin canı inşallah yanmasın”

Ahmet Enes’in babası Selahattin Temel, olayın acısını yaşadıklarını belirterek, “Ne olduğunu bilmiyoruz fakat fare zehrinden çocuklarımızın hepsi zehirlendi. Birden fazla kurtuldu ancak oğlumuz Ahmet Enes vefat etti. Bu ilaçlar kontrol altına alınsın. Bunlar her yerde satılmasın. Herkes bunu kullanmasın. Bizim canımız yandı diğerlerinin canı inşallah yanmasın. Bunun için bütün yetkililere sesleniyorum, gerekli kontroller yapılsın. Öbür canlara zeval gelmesin. Bizim dileğimiz bu, öteki bir isteğimiz yok” diye konuştu. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al