DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22439011,23%
Konya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Konya’da Ardıçlı Toplumsal Tesisi ve Aile Sıhhati Merkezi açıldı

Konya’da Ardıçlı Toplumsal Tesisi ve Aile Sıhhati Merkezi açıldı

ABONE OL
Ocak 3, 2024 14:00
Konya’da Ardıçlı Toplumsal Tesisi ve Aile Sıhhati Merkezi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Akademi Mahallesinde Ardıçlı TOKİ Konutlarının bulunduğu alana kazandırılan Ardıçlı Toplumsal Tesisi ve Aile Sıhhati Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

İlçenin ağır nüfusunun muhtaçlıklarını her manada karşılamak için yatırımlarını sürdüren Selçuklu Belediyesi, Ardıçlı Toplumsal Tesisi ve Aile Sıhhati Merkezi’nin açılışını düzenlenen merasimle gerçekleştirdi. Ardıçlı Mahallesinde bulunan ve yeni inşa edilen Ardıçlı TOKİ sakinlerine hizmet verecek olan tesis Aile Sıhhati Merkezi, Millet Kıraathanesi, Muhtarlık Ofisi üzere donatılarla önemli bir talebi karşılayacak.

“İlçemizde muhtaçlık olan her alanda yatırım faaliyeti yürütüyoruz”

Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerini en güzel formda yapmanın çabası içerisinde olduklarını tıpkı vakitte eğitim, sıhhat, spor, kültür ve turizm alanlarında çok kıymetli faaliyetler yürüttüklerini söz etti. Lideri Pekyatırmacı, “2023 yılını geride bırakıp 2024 yılına girdiğimiz şu günlerde yeni yılın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Ülkemiz bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birçok alanda olduğu üzere sıhhat alanında da dünya standartlarının üzerinde bir noktaya gelmiştir. Bizler de Selçuklu Belediyesi olarak sıhhat alanında ülkemizin göstermiş olduğu bu başarıyı takip ederek ilçemize kıymetli yatırımlar yapıyoruz. Son 4 yılda Selçuklumuza 4 adet 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu ve 6 adet Aile Sıhhati Merkezi kazandırdık. Yeniden Konyamız için büyük bir sıhhat yatırımı olan Toplum Ruh Sıhhati Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezimizin inşaatına başladık. İnşallah bu merkezimizi de kısa bir mühlet içerisinde tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Numune Hastanesi Eski Hemşire Binası’nı da tarihi dokusuna uygun olarak restore ediyoruz. Buradaki çalışmalarımız bittiğinde binamız Klasik Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları, Obezite Merkezi ve Sigara Bırakma Merkezi olarak hizmet verecek. Yeniden Bedir Sıhhat ve Toplumsal Tesisi binamıza Aile Gelişim Merkezimizi kuruyoruz, bu merkezimizin çalışmalarında da artık sona geldik. Tabi bir taraftan sıhhat yatırımlarımızı sürdürürken öteki taraftan toplumsal tesislerimizin de sayısını artırıyoruz. Bu manada son 4 yılda Selçuklumuza 7 adet toplumsal tesis kazandırdık. Bu yatırımlarımız bundan sonra da mahallelerimizin gereksinimine nazaran artarak devam edecek. Bildiğiniz üzere Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız toplam 6 etaptan oluşan büyük bir toplu konut projesini Konyamıza, Selçuklumuza kazandırdı. Ben öncelikle bakanlığımıza buradan bu türlü büyük bir toplu konut projesi için teşekkür etmek istiyorum. Tabi TOKİ konutlarının yapılmasıyla birlikte bölgemizde hem sıhhat manasında hem de toplumsal tesis manasında bu türlü bir yatırım muhtaçlığı ortaya çıktı. Bizler de Selçuklu Belediyesi olarak bu muhtaçlığı içerisinde Aile Sıhhati Merkezi olan, 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu olan, Millet Kıraathanesi ve Muhtarlık Ofisi olan çok işlevli, çağdaş bir tesisle karşılamış olduk” diye konuştu.

“Çok işlevli bir tesisi mahalle sakinlerimizle buluşturduk”

Akademi Mahallesine kazandırılan tesisin çok taraflı yapısıyla mahalle sakinlerinin hizmet almasını kolaylaştıracağını söyleyen Lider Pekyatırmacı açılışı gerçekleştirilen tesisle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bodrum ile taban kat olmak üzere 2 katlı olarak inşa edilen tesisimiz 2 bin 818 metrekare alana sahip. Tesisimizin belediyemize maliyeti ise yeni sayılarla 18 milyon TL. Tesisimizin bodrum katında 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu ve ambulans garajı ile birlikte Millet Kıraathanesi, Muhtarlık Ofisi, mutfak, depo ve öteki muhtaçlık alanları bulunuyor. Taban katta ise içerisinde 5 aile tabibi odası, 5 hemşire odası, tıbbı müdahale odası, eğitim odası, laboratuvar, hamile izleme odası, çocuk aşı odası, emzirme odası, mutfak, depo ve başka muhtaçlık alanları olan Aile Sıhhati Merkezi yer alıyor. Tesisimizin ayrıyeten hemşehrilerimizin araçlarını park edebilecekleri bir de açık otopark alanı bulunuyor. Ardıçlı Toplumsal Tesisimiz ve Aile Sıhhati Merkezimiz taşımış olduğu bu özellikler sayesinde bölgemizin gereksinimini büyük oranda karşılamış olacak ve Selçuklumuza çok büyük bedel katacak. Hemşehrilerimiz burada hem sıhhat hizmetlerimizden yararlanabilecekler hem de Millet Kıraathanemizde vakit geçirebilecekler. Ayrıyeten muhtarlık ofisimizde de işlerini çarçabuk halledebilecekler. Ben Ardıçlı Toplumsal Tesisimiz ve Aile Sıhhati Merkezimizin bölgemize, Selçuklumuza ve Konyamıza iyi olmasını temenni ediyorum. Başta Vilayet Sıhhat Müdürümüz, İlçe Sıhhat Müdürümüz ve değerli çalışma arkadaşları olmak üzere tesisimizin üretiminde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Her vakit olduğu üzere bugün de belirtmek istiyorum. Bizler gönül belediyeciliği unsuruyla çıktığımız bu yolda yılmadan, yorulmadan, mazeretlere sığınmadan Selçuklumuza ve Konyamıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu mevzuda daima söylediğimiz üzere yeniden durmak yok, yola devam diyoruz. Ben tekrar Ardıçlı Toplumsal Tesisimiz ve Aile Sıhhati Merkezimizin güzel olmasını diliyorum.”

“Belediyelerimizin kamuya katkısı çok önemli”

Vali Vahdettin Özkan ise, “Gerçekten sıhhat kamu hizmetinin milletimize götürülmesi üzere öncelenmesi gereken bir mevzuda hükümetimizin yapmış olduğu faaliyetler olduğu hepimizin malumu. Belediyelerimizin bu manadaki katkısı çok daha kıymetli ve manalı. Sıhhatin koruması birincil görevimiz. İyi uğurlu olsun. Belediye liderimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Belediyeler olarak hemşehrilerimize hizmetlerimizle ulaşıyoruz”

Konya modeli belediyecilik anlayışıyla tüm kentte hizmetler ürettiklerini söz eden Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “Biz işleri merkezi hükümetin, ilçe belediyesinin, büyükşehir belediyesinin işi diye düşünmüyoruz. Biz işleri vatandaşımızın hizmeti olarak görüyoruz ve eksikleri tamamlamak için daima birlikte uğraş gösteriyoruz. Burası Konya’nın en yeni, en hoş mahallesi oldu. Burada coğrafyası ile topoğrafyasıyla, mimarisiyle 4 bin haneden oluşan, 15 – 16 bin vatandaşımızın yaşadığı hoş bir inşaat oluştu. TOKİ; mahallemiz, kentimize güzel olsun inşallah. Bir taraftan toplumsal eksikliklerin tamamlanması ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Burada Selçuklu Belediyemiz Aile Sıhhati Merkezi, 112 İstasyonu, Millet Kıraathanesi ve muhtarlıktan oluşan bir toplumsal tesisi hayata geçirdi. Bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Selçuklu Belediye Liderimiz Ahmet Pekyatırmacı nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Mahallemize iyi olmasını temenni ediyorum” halinde konuştu.

Belediyelerin yaz kış demeden vatandaşlara hizmet üretmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca da, Ardıçlı TOKİ’de açılan sıhhat tesisinin ve millet kıraathanesinin tüm vatandaşlara güzel olmasını temenni etti.

Konuşmaların akabinde Ardıçlı Toplumsal Tesisi ve Aile Sıhhati Merkezi’nin açılışı dualarla gerçekleşti. Tesisi gezip incelemelerde bulunan iştirakçiler, tesisin güzel olmasını diledi.

Açılışa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Vilayet Lideri Hasan Angı, MHP Konya Vilayet Lideri Remzi Karaaslan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer, Latif Selvi, Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, Konya Vilayet Sıhhat Müdürü Mehmet Koç, MHP Selçuklu İlçe Lideri Kemal Dığrak, sıhhat çalışanları ve vatandaşlar katıldı. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al