DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22432871,06%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli atıldı
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya’da Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli atıldı

Konya’da Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli atıldı

ABONE OL
Ocak 22, 2024 20:00
Konya’da Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli atıldı

Milli Savunma Bakanı Güler:

“Temeli atılan fabrika stratejik bir niteliğe sahip”

“Uzay çalışmalarımız, kararlılıkla sürdürülecektir”

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Altay:

“Yaklaşık 4,5 milyarlık yeni bedelle Ulusal Savunma Bakanlığımıza yeni tesisler kazandırmış oluyoruz”

KONYA – Konya Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı niteliğini taşıyan Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli Ulusal Savunma Bakanı Yaşar Güler’in iştirakiyle atıldı. Savunma Bakanı Yaşar Güler, temeli atılan fabrikanın stratejik bir niteliğe sahip olduğunu belirtirken, Alper Gezeravcı’nın uzay seyahatinin ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinin yeni ve tarihi bir adımı olduğunu, bundan sonra da uzay çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

Temel atma merasimi Konya‘nın merkez Selçuklu ilçesi Aşağı Pınarbaşı Mahallesinde gerçekleştirildi. Merasimde konuşan Ulusal Savunma Bakanı Yaşar Güler, temeli atılan fabrikanın, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımı olmasının yanı sıra, birebir vakitte stratejik bir niteliğe sahip olduğunu söyledi. Bakan Güler, “1950’den beri hizmet veren 56. Bakım Fabrikamızın; bu yatırımla tekrar iskan edilmesi, imkan ve kabiliyetlerinin artırılması, kahraman ordumuzun kritik muhtaçlıklarının karşılanması noktasında son derece kıymetli bir projedir. İnanıyorum ki Konya‘mız, bu projeyi de alnının akıyla ve muvaffakiyetle tamamlayacak, ülkemizin savunma sanayii alanındaki gelişimine katkılarını artırarak devam ettirecektir. Konya, sahip olduğu stratejik coğrafik pozisyonu ve geniş ulaşım ağı sayesinde silah, mühimmat ve materyalin yanı sıra iaşe, ikmal ve lojistik materyallerin temini ve cepheye gönderilmesinde de kıymetli roller üstlenmiştir. Konya, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü ve 47. Mühimmat Bölüğüne de konut sahipliği yapmaktadır. Ayrıyeten Konya‘da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ile Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığımız da faaliyetlerine büyük bir muvaffakiyetle devam etmektedir. Cephanelik Dönüşüm Projesi çerçevesinde 47. Mühimmat Deposu Bölük Komutanlığının, Çumra’daki yeni ve çağdaş tesisine çok yakın bir vakitte taşınacağının da muştusunu vermek isterim” dedi.

“Uzay çalışmalarımız, kararlılıkla sürdürülecektir”

Bakan Yaşar Güler, Türkiye’nin, bir asır evvel varlık yokluk çabası veren bir ülkeden, bugün kendi silah sistemlerini tasarlayıp üretebilen, bunları ihraç edebilen ve dünyanın önde gelen savunma sanayii şirketlerine sahip olan bir ülke pozisyonuna ulaştığını söz ederek, “Bugüne kadar yerli ve ulusal savunma endüstrimizin ürettiği birçok eseri; ulu ordumuzun, dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerinin hizmetine sunduk. Son olarak 3 gün evvel de yeniden yerli ve ulusal imkanlarla üretilen gemilerimiz ile insansız deniz aracımızı, kahraman ordumuzun envanterine dahil ettik. Türkiye Yüzyılı amaçlarımız doğrultusunda yalnızca kara, deniz ve hava platformlarında değil, siber ve uzay alanlarında da kritik projeleri başlattık. Gerçekten uzay bilim misyonumuz çerçevesinde birinci sefer bir Türk vatandaşı, Hava Kuvvetlerimizin seçkin bir çalışanı olan Pilot Albay Alper Gezeravcı, uzay seyahatine çıktı. Bu seyahat ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinin yeni ve tarihi bir adımıdır. Bundan sonra da uzay çalışmalarımız, kararlılıkla sürdürülecektir. Savunma ve havacılık ihracatında, öncü kentlerimizden olan Konya da, sahip olduğu potansiyel ve oluşturduğu ekosistem ile savunma endüstrimizin bu gelişiminde, merkezi bir üs olma durumunu daha da pekiştirecektir” sözlerini kullandı.

“Türkiye Yüzyılı’nı tıpkı vakitte savunma endüstrinin ve üretimin yüzyılı yapmak en kıymetli hedefimiz”

Savunma Bakanı Yaşar Güler, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kahraman ordumuzun aktifliğinin artırılması için gereksinim duyduğumuz silah sistemlerinin bakım, tamir ve modernizasyonlarının, kendi imkan ve kabiliyetlerimizle yapılması hayati ehemmiyettedir. Bu yeni tesisle birlikte, fabrikamızın önümüzdeki periyotta ulu ordumuza sağladığı katkıların artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Fabrikamızın açılmasıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, donanım ve teknolojik olarak güçlü bir tesise daha kavuşmuş olacaktır. Böylelikle muhtaçlık duyduğumuz hizmetler de; daha faal, daha çağdaş ve süratli bir formda karşılanmış olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın ki Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başta savunma sanayii olmak üzere çabucak her alanda yakaladığımız bu gelişim ve ilerleme ivmesini, en üst düzeylere çıkartacağız. Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihi periyotta, ‘Türkiye Yüzyılı’nı tıpkı vakitte savunma endüstrinin ve üretimin yüzyılı yapmak en kıymetli amacımızdır.”

“Yaklaşık 4,5 milyarlık aktüel bedelle Ulusal Savunma Bakanlığımıza yeni tesisler kazandırmış oluyoruz

Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konya’da Ulusal Savunma Bakanlığı ile yaptıkları iki büyük kentsel dönüşüm işi olduğunu söyledi. Lider Altay, bunlardan birincisinin Cephanelik Kentsel Dönüşümü olduğunu hatırlatarak, “Sille bölgesinde bulunan 1 milyon 670 bin metrekarelik alanda Ulusal Savunma Bakanlığımıza ilişkin cephanelik alanımız bulunuyor. Geçen yıllarda yazışmalar, projeler ve şu an itibariyle cephanelik Çumra’da 8 milyon metrekarelik alanıyla iglo cephaneliklerle akıllı mühimmata uygun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en çağdaş cephaneliğini inşa etmek nasip oldu. Bugüne kadar cephanelik için şimdiki bedeli yaklaşık 1,5 milyar lira para harcadık. Son etap, üçüncü etabın ihalesini de gerçekleştirdik. Orada da son kalan dört iglo cephaneliği yapıyoruz. Onun da yaklaşık 500 milyon liraya mal olması planlanıyor. Cephanelik taşınmasıyla ilgili yaklaşık Konya Büyükşehir Belediyesi yeni bedeli 2 milyar liralık bir bedel harcamış olacak. Bunun karşılığında cephaneliğin bulunduğu alan Büyükşehir Belediyemize devrediliyor. O bölgede de yatay mimariye uygun kentsel dönüşüm için bir planlama yapıyoruz. Bugün burada temelini attığımız iş ise 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün inşaat işleri. Bildiğiniz üzere Konyalıların ağır bakım diye tabir ettikleri Meram Yeniyol ile Meram Eskiyol, Kent Caddesi ile Ateşbaz ortasında kalan 640 bin metrekarelik alanda bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu dönüşüm çerçevesinde taahhüdümüzde bulunan 56. Bakım Fabrikalarının inşaatının temelini bugün gerçekleştireceğiz. Burada 140 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en çağdaş tesislerinden birisi inşa ediliyor. İnşallah burada mevcut misyonuna ek olarak kıymetli işlerin yapılacağına inanıyorum. Fabrika alanları, depolar, eğitim tesis alanları, komuta alanları, spor alanlarıyla birlikte çağdaş bir alana kavuşmuş olacak. Bizim için bir ehemmiyeti de Konya tarihinin tek seferde yapılan en büyük ihalesini gerçekleştirdik. Burada şu anda fiyat farksız 2 milyar lira, fiyat farkıyla yaklaşık 2,5 milyar liralık bir iş gerçekleştiriyoruz. Bunun karşılığı olarak yeniden mevcut ağır bakımın bulunduğu 640 bin metrekarelik alan Büyükşehir Belediyemize devredilecek. Yaklaşık 400 bin metrekarelik İstanbul Millet Bahçesi’nin dört katı büyüklüğünde, kentimize bir yeşil alanla birlikte sıhhat tesisi alanları, eğitim tesis alanları ve kentsel dönüşümde kullanmak için konut alanları da Büyükşehir Belediyemize devrolmuş olacak. Böylelikle askerlerimiz tarafından yıllardır korunan, ağaçlandırılan, adeta hazır bir park haline dönüştürülen bu alan da Konyalıların hizmetine sunulmuş olacak. Kentimize iyi olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu tesisi en kısa müddette tamamlayıp Mehmetçiğimizin hizmetine sunmuş olacağız. Böylelikle Ulusal Savunma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde yaklaşık 4,5 milyarlık aktüel bedelle askerimize, Ulusal Savunma Bakanlığımıza yeni tesisler kazandırmış oluyoruz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek de, temeli atılan tesislerin iyi olmasını diledi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, “Ordumuzun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imkan, kabiliyetlerinin giderek arttırılması hem memleketimizin birliği, bütünlüğü hem de global seviyede rekabet gücümüzü, diplomatik gücümüzü arttırma tarafında de çok kıymetli. Milletimizin ömür kalitesini arttırma tarafında hükümetimizle bir arada belediyelerimizin yaptığı işin de çok değerli olduğunu bilhassa vurgulamak istiyorum. Konya’mızda belediyemizin bütün bakanlıklarla geliştirmiş olduğu iş birliğiyle klasik mahalli müşterek gereksinimlerin dışında merkezi yönetimin yaptığı işleri de iyileştirmelerde çok değerli bir müdahilliği vardır. Bugünkü proje de aslında bunun bir tezahürü” biçiminde konuştu.

Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ise yaptığı konuşmada, “Kahraman ordumuzun gücüne güç katacağı bu projenin birebir vakitte huzur ve müsamaha kenti olan Konya’mıza ve bu bölgeye de farklı bir bedel katacağına inanıyorum. Ayrıyeten Konya’mızda imali devam eden Çumra’daki Mühimmat Bölük Komutanlığı inşaatında Konya Büyükşehir Belediye Lideri ve belediyemizin göstermiş olduğu uğraş ve özveri için teşekkürlerimi sunuyorum. 56. Fabrika Müdürlüğünün yeni tesislerinin ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne güzel uğurlu olmasını diliyorum” tabirlerini kullandı.

Konuşmaların akabinde temel atma merasimine geçildi. Bakan Güler, Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Vali Özkan, Büyükşehir Belediye Lideri Altay ve protokol mensupları butona basarak fabrikanın temelini attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al