DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22746971,97%
Konya
26°

AÇIK

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Konya’da 350 Bin Liralık Koleksiyon Çalındı, 2 Kuşkulu Tutuklandı

Konya’da 350 Bin Liralık Koleksiyon Çalındı, 2 Kuşkulu Tutuklandı

ABONE OL
Ocak 30, 2024 12:12
Konya’da 350 Bin Liralık Koleksiyon Çalındı, 2 Kuşkulu Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da dikkat çekmemek için iş yeri kiraladıktan sonra alt katta bulunan öteki bir iş yerinde bulunan tesbih, kol saati ve yüzükten oluşan yaklaşık 350 bin lira kıymetindeki koleksiyon çalan 1’i bayan 2 kuşkulu, polis grupları tarafından kaldıkları konutta yakalandı. Mahkemeye sevk edilen 2 kuşkulu tutuklandı.

Olay, 11 Ocak Perşembe gecesi merkez Selçuklu ilçesi Nişantaş Mahallesinde bulunan bir iş merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, iş merkezinde ofisi bulunan Şükrü Portakal, sabah saatlerinde iş yerine geldiğinde kapının açık olduğunu fark etti. İş yerini denetim eden Şükrü Portakal, tespih, kol saati ve yüzükten oluşan yaklaşık 350 bin lira pahasındaki koleksiyonunun yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine Şükrü Portakal, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. Olay yerine sevk edilen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Ofis Amirliği takımları şüphelileri belirlemek için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Yapılan ayrıntılı çalışmada polis, şüphelilerin iş merkezine giriş ve çıkış saatlerinden yola çıkarak, hırsızlık şüphelilerinin 10 adet cürüm kaydı olan Adem E. (38) ve 14 adet hata kaydı olan Ayşe Dilek T. (43) olduğunu tespit etti. Şüpheliler, saklandıkları Selçuklu ilçesinde bulunan stüdyo dairede polis takımlarınca yakalanarak gözaltına alındı. İş yerinden çaldıkları 350 bin lira pahasındaki tesbih, kol saati ve yüzük koleksiyonları, iki adet av tüfeği, kilim-heybe ve gibisi eşyalar polis tarafından el konularak sahibine teslim edildi.

Koleksiyonu çalmak için iş yeri kiralamışlar

“Bu koleksiyonda anılar var burada yaşanmışlık var”

Akşam saatlerinde ofisten çıktığını ve sabah gelince olayı fark ettiğini anlatan iş yeri sahibi Şükrü Portakal, “Ben 19.30 üzere ofisten çıktım. Şüphelilerin yakalandıktan sonra edindiğimiz bilgilerle o gün gece şahıslar 4 ile 5 ortasında giriyorlar içeri. Bu şahıslar 2 ay öncesinden bir üst katımızdan ofis kiralamışlar. Ofiste bulundukları müddette de yer tespiti yapıp kandil gecesi iş merkezinde kimsenin olmadığı vakitte olay gerçekleşiyor. Ben sonraki gün geldiğimde kapının açık olduğunu gördüm. Direk polisi aradım, onlarda hiçbir şeye dokunmamamı söyledi ve inceleme yapmak için geldiler. Polis geldikten sonra hasar tespiti yaptık. 350 bin lira kadar olan eserlerimizi çalmışlar. Hırsızlık Ofis Amirliği grupları, beni aradılar karakola çağırdılar ve şüpheliler yakalanmış. Eserleri ve şahısları gösterdiler. Şüphelileri tanımadığımı belirttim. Bu şahıslar olay sonrası kaçmak için bir mesken tutmuşlar o konutta çıktı eserlerimiz. Güvenlik kameramız yoktu. Olay sonrası parmak izi alınmaya çalışındı lakin parmak izi çıkmadı. Bu olayın akabinde ofisime güvenlik kamera sistemi taktırdım. Ben burada anılarımı biriktirdim geçmişte ekmek yediğimiz işlerdeki hatırları olan eserleri topladım. Ofisimde çay tepsileri var nedeni ise 1984 yılında ben paramı o tepsi ile kazanmaya başladım çaycılık yaparak. Bu koleksiyonda anılar var burada yaşanmışlık var. Polisimiz bu süreçte özverili bir çalışma gösterdi. Kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al