DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22360642,65%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da 17 Yıldır Simitçilik Yapan Bayan, Müşterilerini Güler Yüzüyle Karşılıyor
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya’da 17 Yıldır Simitçilik Yapan Bayan, Müşterilerini Güler Yüzüyle Karşılıyor

Konya’da 17 Yıldır Simitçilik Yapan Bayan, Müşterilerini Güler Yüzüyle Karşılıyor

ABONE OL
Ocak 18, 2024 09:12
Konya’da 17 Yıldır Simitçilik Yapan Bayan, Müşterilerini Güler Yüzüyle Karşılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘da 17 yıldır açtığı simit tezgahıyla konutunun geçimine katkı sağlayan Elife Öztürk, yıllardır müşterilerini güler yüzüyle karşılıyor.

Üç çocuk annesi 63 yaşındaki Öztürk, her gün sabahın birinci ışıklarıyla açtığı tezgahında müşterilerini bekliyor.

Simitlerini, merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi’ndeki Beşyol Kavşağı’nda satan Öztürk, parası olmayan çocuklardan da okula aç gitmesinler diye fiyat almıyor.

İşini, dondurucu soğuklara karşın bir gün bile aksatmayan Öztürk, AA muhabirine, eşinin şeker, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı olduğunu, kendisinin de romatizma rahatsızlığının bulunduğunu söyledi.

Yıllardır simit tezgahının başında olduğunu anlatan Öztürk, “Üzüntüden, meşakkatten başımda geçmeyen ağrılar oldu. Tekrar de işimi bırakmıyorum. Zira 10 yaşından beri çalışıyorum. Çalışmayı çok seviyorum. Eşime dayanak oluyorum. Zira eşimi çok seviyorum. Kimseye muhtaç yaşamayalım diye kendi paramızı kazanıyorum.” diye konuştu.

“Çocuklar beni ‘Simitçi Teyze’ diye çok severler”

Öztürk, en büyük hüznünün oğlunu üniversiteye gönderememek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bir oğlum, iki kızım var. Kızlarımı gelin ettim. Oğlum çok çalışkandı, çok akıllıydı. Ortaokul ve lisede başarılıydı ancak babası hastalanınca üniversiteyi okutamadık. Okula giden çocukları çok seviyorum. Çocukları sevindirmeyi çok seviyorum. Öğrencilerin okula aç gitmesine gönlüm hiç el vermez. Yoksulluğu yaşadığım için cebinde parası olmayanların halini çok düzgün anlarım. Para almadığım çocuklar da oluyor. Beni ‘Simitçi Teyze’ diye çok severler. Gelirler buradan simit, meyve suyu, süt alırlar. Allah’a çok şükür 17 yıldır buradayım. Hiç bir kimsenin bir kötülüğünü de görmedim.”

Ömrü ve gücü yettiğince çalışmak istediğini vurgulayan Öztürk, elinden geldiğince bilhassa çocuklara yardım etmek istediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al