DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Ticaret Odası 2024 Faaliyet Programı ve Bütçesi Kabul Edildi

Konya Ticaret Odası 2024 Faaliyet Programı ve Bütçesi Kabul Edildi

ABONE OL
Aralık 31, 2023 12:36
Konya Ticaret Odası 2024 Faaliyet Programı ve Bütçesi Kabul Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Ticaret Odası’nda (KTO) 2023 yılının son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Aralık ayı Meclis toplantısında Konya ticaret Odası’nın 2024 yılı Faaliyet Programı ve Bütçesi görüşülerek kabul edildi.

KTO Aralık Ayı Meclis Toplantısı, KTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Lideri Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda 2024 yılı Oda Bütçesi ve Faaliyet programı görüşüldü. Oda bütçesi ve faaliyet programı ile ilgili sunum yapan Konya Ticaret Odası Lideri Selçuk Öztürk, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri kıymetlendirerek kelamlarına başladı.

Başkan Öztürk, “2023 yılı dünya iktisadında, pandemi ile başlayan, Rusya-Ukrayna savaşı ile hızlanan, besin ve güç tedariğindeki dar boğaz ile yaygınlaşan yüksek enflasyon, güç, besin ve emtia fiyatlarındaki artış başta olmak üzere birçok alanda çaba verilen bir yıl oldu. Güç, besin ve hizmet bölümündeki enflasyonlar canlı talep nedeniyle hala yüksek gerçekleşiyor. Burada kalıcı bir düzgünleşme sağlanana kadar global iktisatta sıkı para siyasetlerinin 2024 yılında da süreceği gözükmektedir. Öbür taraftan sıkı para siyasetlerinin global enflasyonu ne ölçüde düşürebileceği de belirsizliğini korumaktadır. Aktüel bilgiler global seviyede enflasyonun hala direncini koruduğunu göstermektedir. Bu şartlar altında global iktisatta güçlü geçecek birkaç çeyrek sürecine girdiğimizi görüyoruz. Bu noktada temkinli ve gerçek stratejilerle hareket etmek durumundayız. 2022 yılında yüzde 3,5 oranında büyüyen global iktisadın, 2023 yılında yüzde 3 ve 2024 yılında yüzde 2,9 büyüme oranıyla yavaşlayan bir görünüm arz edeceği varsayım edilmektedir. Global seviyede yaşanan bu olumsuz gelişmelerin ülkemiz iktisadını de etkilemesi kaçınılmaz olmuştur. Türkiye iktisadını olumsuz tarafta etkileyen bu etmenlerin dışında bildiğiniz üzere ülkemiz Şubat ayında 11 ili tesiri altına alan zelzele felaketini yaşamıştır. Felaketin yol açtığı can kaybı, yıkım ve ruhsal tesirler maalesef uzun yıllar Türkiye’nin hafızasından silinmeyecektir. Yaşadığımız bu felaketin ülkemiz iktisadına maliyetinin 104 milyar dolar olduğu öngörülmektedir. Zelzele bölgesi Türkiye iktisadında değerli bir yere sahiptir. Ulusal gelirin yüzde 10’a yakınını ve ihracatın yüzde 8’ini gerçekleştiren kentlerimiz felaketten etkilendiler. Zelzele nedeniyle, hasebiyle bu bölgedeki üretim, istihdam ve ihracatta çok önemli düşüşler yaşanmıştır. Öbür taraftan, ülkemizde Haziran ayında başlayan sıkılaştırma ve enflasyonist etkenleri denetim altına almaya yönelik önlemler sonucunda iktisatta ve fiyat dalgalanmalarında güzelleşme sağlanmaya başlanmıştır. 2024’ün ikinci yarısından sonra enflasyonda yıllık bazda besbelli bir düşüş beklenmekte olup, 2026 yılında tek haneli sayılara düşmesi hedeflenmiştir. İnanıyoruz ki Türkiye uyguladığı mali disiplinle 2024 yılında enflasyonla gayrette daha süratli sonuçlar alacaktır” dedi.

“Dünya çapında ‘Marka Oda’ haline getirmenin gururunu yaşıyoruz”

Sunumuna 2023 yılında gerçekleştirilen Oda faaliyetleri ile devam eden Öztürk, “Konya Ticaret Odası olarak, geride bıraktığımız 2023 yılında üyelerimize, kentimize ve ülkemize hizmet etmenin memnunluğunu yaşarken, tıpkı vakitte Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına kavuşmanın da gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. 2023 yılında Konya Ticaret Odası, üyelerine verdiği hizmetin kalitesini artırmaya devam etti. Türkiye’de ve dünyada sayılı odalar ortasına girme yolunda bu yıl da başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Meclis üyelerimizin dayanağıyla, kentimizin ve ülkemizin amaçları doğrultusunda Odamızın gerçekleştirdiği faaliyetlerde ve projelerde ilerleme kaydettik. Konya Ticaret Odası’nı, kentimiz ve ülkemiz hudutlarını aşan bir yapıya sahip, dünya çapında ‘Marka Oda’ haline getirmenin gururunu yaşıyoruz. İştiraklerimiz ile Konya iktisadına katma bedel sağlamaya devam ettik. Konya Ticaret Odası olarak, kentimiz ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlama vizyonu ile kentimize kazandırdığımız kurumlarla; Konya’nın dış ticaretinden istihdamına, endüstrimizin üretim yapısının dönüşümünden, beşeri sermayemizin güçlenmesine kadar pek çok alanda faaliyet göstermeye çaba ediyoruz. 2024 yılında da Odamız, A sınıfı Akredite Oda olarak, üyelerine verdiği hizmetin kalitesini artırma amacında ilerlemeye devam edecektir” biçiminde konuştu.

KTO Lideri Selçuk Öztürk’ün sunumunun akabinde oylanan 2024 yılı Oda Bütçesi ve Faaliyet Programı Meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi. Meclise teşekkür için kürsüye gelen Lider Öztürk, “2024 Bütçemizin kabulünde gösterdiğiniz teveccüh için Meclis Üyelerimize teşekkür ediyor, Odamıza, kentimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bütçemizde emeği, alın teri olan tüm üyelerimize en kalbi hislerimle şükranlarımı sunuyorum. 2024 Yılı Bütçemiz ve Faaliyet Programımız ışığında; yeni amaçlarımızda inançla ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum. Oda idaresi ve meclisi olarak; Odamızın esaslı tarihine ve büyüklüğüne yakışır halde birlik ve beraberlik içerisinde kentimize ve ülkemize hizmet etme azim ve kararlılığımız devam etmektedir. Türkiye’nin 2. yüzyılında hedeflediği kalkınma atağında, Konya Ticaret Odası üzerine düşen tüm vazifeleri yerine getirecektir. Tıpkı vakitte Konya’nın Türkiye’nin ve dünyanın en müreffeh kenti olması yolunda kentimiz iş alemini temsil eden kurum olarak amaçlarımızda inançla ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Odamızın ve bağlı kurumların idare kademlerinde misyon yapan tüm çalışma arkadaşlarıma çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. 2024 yılında da yapacağımız çalışmalarda en büyük yardımcımız Meclisimizin vereceği dayanak olacaktır” diye konuştu. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al