DOLAR 32,2937 0.15%
EURO 35,3943 0.17%
ALTIN 2.518,290,72
BITCOIN 2147606-0,94%
Konya
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Tabanlı Savunma Sanayi Ekosistemi Oluşturma ve Geliştirme Şurası Çalışmaları Tamamlandı
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya Tabanlı Savunma Sanayi Ekosistemi Oluşturma ve Geliştirme Şurası Çalışmaları Tamamlandı

Konya Tabanlı Savunma Sanayi Ekosistemi Oluşturma ve Geliştirme Şurası Çalışmaları Tamamlandı

ABONE OL
Ocak 22, 2024 09:36
Konya Tabanlı Savunma Sanayi Ekosistemi Oluşturma ve Geliştirme Şurası Çalışmaları Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji Konya Vilayet Müdürlüğü ve Aselsan Konya işbirliğinde “Konya Tabanlı Savunma Sanayi Ekosistemi Oluşturma ve Geliştirme Kurulu” Yetenek Envanteri çalışmalarının birinci etabı tamamlandı.

Sanayi ve Teknoloji Vilayet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Aselsan Konya’nın bölgede var olma misyonu çerçevesinde Konya’da oluşturulan konsorsiyum ile yerelde var olan potansiyelin harekete geçirilerek savunma sanayine entegrasyonu ve mevcut kesimlerin kurumsal ve teknolojik dönüşümünü sağlamaya yönelik çalışmaların birinci etabının 10 Kasım 2023’te yapılan kıymetlendirme toplantısı ile tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, 17 Mayıs 2023’te başlayan işbirliği çalışmaları kapsamında, belirlenen faaliyet alanlarında çeşitli kriterlere bağlı kalarak belirlenen işletmelere, kurumlar ortası iştirak ile tertip edilen ortak heyetlerce ziyaretler düzenlendiği tabir edilerek, şunlar kaydedildi:

“Yapılan ön değerlendirmeler sonucu potansiyeli yüksek işletmeler, Aselsan Konya Firma Kıymetlendirme ve Denetleme Komitesi tarafından yerinde kontrole tabi tutulmuş ve kategorilendirilmiştir. Savunma sanayi standartları ve koşulları doğrultusunda, firmaların sahip olduğu kabiliyetler ayrıntılı olarak kıymetlendirilerek yol haritası niteliğinde firmalara raporlanmıştır. Projenin birinci etabı ile 20’nin üzerinde işletme Aselsan Konya’nın ekosistemine dahil olmuştur. Konya’da güçlü bir savunma sanayi ekosisteminin kurulmasına yönelik yürütülen projenin ikinci etabı 2024’te de devam edecektir.”

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al