DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22335030,63%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası Emekçileri Artırım Protestosunda

Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası Emekçileri Artırım Protestosunda

ABONE OL
Şubat 11, 2024 16:36
Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası Emekçileri Artırım Protestosunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TANER ÖZAY

Konya

Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası’nda emekçiler verilen artırımın yetersizliği nedeniyle günlerdir gerçekleştirdiği hareketlere devam ediyor. Yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşları, geçim kasveti, Seydişehir’deki yüksek kira fiyatları ve her gün artan besin fiyatları karşında yüzde 56’lık artırıma karşı aksiyon kararı aldıklarını tabir eden personeller yapılan artırımın kabul edilebilir olmadığını belirtiyor.

Eylemlerin 5. gününde açıklama yapan bir emekçi aksiyonlarını hak ettikleri fiyatı alana kadar sürdüreceklerini belirterek şu sözlere yer verdi:

“6 Şubat akşamı Özçelik-İş Sendikası Seydişehir şubesi önünde başladığımız yürüyüşümüz, aksiyonlarımız, devam etmektedir. Patronumuzun bize teklif ettiği yüzde 56’lık artırımı kabul etmediğimiz için Özçelik-İş Sendikası ile personel arkadaşlarımızla 6 gündür burada hareketlerimize devam ediyoruz. Bizim gayemiz iş verenimizi, iş yerimizi ziyana uğratmak değildir. Hak ettiğimiz fiyatlarımızı almaktır.

“ASGARİ FİYATLA YARIŞIR HALE GELDİK”

20 yıllık çalışan bir personel olarak 2005 yılında işe başladığımızda memur maaşlarıyla ortamızda çok büyük uçurumlar yoktu. Bu 20 yıllık süreçte memur maaşlarını bırakın minimum fiyatla yarışır hale geldik. Metal kesiminde ağır iş kollarında çalışan personellerin taban fiyatın bir tık üzerinde maaş almaları kabul edilebilir bir durum değildir. 15 bin lira üzere paralarla çalışıyorduk. Yeni artırımlarla birlikte 22 bin lira üzere fiyatlara geldik. Bu fiyatlar bizim için kâfi meblağlar değil.

“SESİMİZ DUYULANA KADAR DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Türkiye kaidelerinde 22-23 bin lira geçinilebilir bir durum değildir. Seydişehir’de konut kiralarının 10-12 bin lira bandına geldiği, marketlerin ateş aldığı sıhhat masraflarının, eğitim masraflarını karşılamayan bir fiyatı kabul etmiyoruz. Aksiyonlarımıza iş verenlerimiz, siyasilerimiz sesimizi duyana kadar devam etmeyi düşünüyoruz.”

Kaynak: ANKA / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al