DOLAR 32,2958 0.08%
EURO 34,9549 0.32%
ALTIN 2.395,780,13
BITCOIN %
Konya
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Sanayi Odası 2024 Yılı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Konya Sanayi Odası 2024 Yılı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

ABONE OL
Ocak 30, 2024 08:36
Konya Sanayi Odası 2024 Yılı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Sanayi Odası (KSO), 2024 yılının birinci meclis toplantısını gerçekleştirdi. Konya Sanayi Odası Lideri Mustafa Büyükeğen, Konya’nın daha güçlü ve daha rekabetçi bir sanayi kenti olma amacına odaklanarak iktisattaki tüm güçlü koşullara karşın üretim ve ihracattaki muvaffakiyet seyahatini sürdürdüğünü söyledi.

Konya Sanayi Odası, 2024 yılının birinci meclis toplantısını konuşan Konya Sanayi Odası Lideri Mustafa Büyükeğen, meclis üyelerine KSO’nun projeleri,2024 yılında yapacağı faaliyetler, yurt içi ve yurt dışı fuar tertipleri, ikili iş görüşmeleri ve kesimlere yönelik çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. 2023 yılı iktisadını kıymetlendiren Büyükeğen, tüm güç kaidelere karşın Konyalı sanayicilerin yatırım, üretim, istihdam ve ihracata devam ettiğini vurguladı. Konya’nın geçtiğimiz yıl 195 ülkeye 3 milyar 306 milyon dolar ihracat yaptığını hatırlatan Lider Büyükeğen,”İhracatçı firma sayımız, 2023 sonu itibariyle3 bin 481’e ulaştı. İhracatımızın kesimlere dağılımına baktığımızda toplam ihracatımızın yüzde 25,3’ünü makine ve aksamları kesimimizin, yüzde 24,4’ünü otomotiv sanayimizin, yüzde 12.5’ini de hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar bölümümüzün yaptığını görüyoruz. Konya’mız 4 bin 86 kapasite raporu ile en fazla kapasite raporu düzenlenen 5. kent oldu” dedi.

KSO’dan yurt dışı atağı

Büyükeğen, Konya Sanayi Odası olarak Konya’nın daha güçlü bir sanayi kenti haline gelmesi için yürüttükleri çalışmalara aralıksız devam edeceklerini anlattı. Büyükeğen, 2024 yılında Almanya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri üzere ülkelerdeki fuarlara sanayicilerle birlikte iş seyahatleri düzenleyeceklerini, ayrıyeten Rusya, Özbekistan, Almanya, Kenya üzere ülkelere de yurt dışı iş forumu ve ikili iş görüşmeleri organize edeceklerini tabir etti. Dış ticaret, teknik ve finansal hususlarda düzenlenen eğitimlerin, sanayicilere verilen danışmanlık ve mentörlük takviyelerinin de devam edeceğini bildiren Büyükeğen, savunma sanayi kesiminde yürütülen tedarikçi geliştirme programlarının ve ana sanayi görüşmelerinin de sürdürüleceğini kaydetti.

Otomotivdeki büyük dönüşüm KSO’nun gündeminde

Büyükeğen konuşmasında, Konya Sanayi Odası tarafından düzenlenen OSEG (Uluslararası Otomotiv Dalının Geleceği) Konferansı’nın bu yıl yedincisini gerçekleştirecekleri bilgisini paylaşarak, bölümdeki ulusal ve memleketler arası otoritelerin Konya’daki OSEG konferansında buluşacaklarını söz etti. Büyükeğen, “Otomotiv kesimi, çok önemli bir değişim ve gelişimle karşı karşıya. Artık içten yanmalı motorların yanı sıra, hibrit ve elektrikli araçlar, otonom araçlar ülkemizde ve tüm dünyada süratle yaygınlaşıyor. Bu değişim, Konya endüstrimizin öncü kesimlerinden otomotiv dalımız için son derece değerli. Bu dönüşüm sürecinin fırsatlarını ve tehditlerini yurt içinden ve yurt dışından davet edeceğimiz bölümdeki otorite isimlerle 7. OSEG Konferansı’mızda tartışacağız. Öte yandan, bu yıl Endüstride Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvemizin üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Ayrıyeten üyelerimizin karbon salınımını hesaplayacak yeni bir uygulama üzerinde de çalışıyoruz. İnşallah bunu da yakın vakit içerisinde duyuracağız. Tüm bunların yanı sıra üyelerimizden, dallarımızdan gelen talep ve sıkıntıları takip etmeye, Güç Verimliliği Etüt Aracımız ve öbür çalışmalarımızla işletmelerimizin güç verimliliğini artırmaya, kümelenme projelerimizi sürdürmeye ve öteki tüm faaliyetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

Büyükeğen, konuşmasının devamında odanın aylık faaliyetleri hakkında da bilgiler vererek, meclis üyelerinin sorularını cevapladı. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al