DOLAR 32,3062 0.12%
EURO 34,9726 0.26%
ALTIN 2.394,920,11
BITCOIN 1984602-2,54%
Konya
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Meram Belediyesi’nin ‘Bizim Meram Masası’ tahlilin adresi oldu

Konya Meram Belediyesi’nin ‘Bizim Meram Masası’ tahlilin adresi oldu

ABONE OL
Ocak 2, 2024 12:24
Konya Meram Belediyesi’nin ‘Bizim Meram Masası’ tahlilin adresi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilçenin talep, şikayet ve beklentilerine süratli karşılık vermek gayesiyle hayata geçirilen “Bizim Meram Masası” son 4 yılda olduğu üzere 2023 yılında da tahlilin adresi oldu.

Meram’ın talep, şikayet ve beklentilerine süratli karşılık vermek hedefiyle hayata geçirilen Bizim Meram Masası son 4 yılda olduğu üzere 2023’te de tahlilin adresi olmaya devam etti. Kurulduğu 2019 Haziran ayından bu yana vatandaşlar ile belediye ortasında en güçlü köprü olan ‘Bizim Meram Masası’ müracaatların yüzde 99’unu tahlile kavuşturdu.

“Bizim Meram Masası süratli tahliller üretmeye 2023 yılında da devam etti

Taleplerin yüz yüze, lidere ve başkanlığa ileti, CİMER, mail, toplumsal medya, telefon, valilik açık kapı, büyükşehir açık kapı, web sitesi, whatsapp, 112 Acil Davet Merkezi ve yüz yüze iletebildiği ‘Bizim Meram Masası’na vatandaşlar; evlilik süreçlerinden imar çapı müracaatlarına, yaralı hayvan ihbarından üniversite burs müracaatlarına, toplumsal kart taleplerinden asfalt taleplerine kadar geniş bir yelpazede müracaat gerçekleştirebiliyorlar. Bu çerçevede 2023 yılında en çok müracaat Veteriner İşleri, Toplumsal Yardım ve Fen İşleri Müdürlüklerine yapıldı. Tüm müracaatlar için en çok tercih edilen kanallar ise web sitesi, telefon ve yüz yüze müracaatlar oldu. Ünite, yapılan müracaatların yüzde 99’unu tahlile kavuşturarak değerli bir muvaffakiyetin daha altına imza attı.

“Bizim Meram Masası 5 yılda gerçek manada bir köprü oldu”

Bizim Meram Masası, son 5 yıllık karnesi ile de göz doldurdu. Meramlıların müracaat için en çok tercih ettiği kanal telefon olurken, onu web sitesi ve yüz yüze müracaatlar izledi. 5 yıllık süreçte de en çok müracaatlar yeniden Toplumsal Yardım, Veterinerlik ve Fen İşleri Müdürlüklerine yapıldı. Bu mühlet içinde yapılan müracaatların yüzde 99.6’sını tahlile kavuşturarak değerli bir muvaffakiyet yakalayan ünite, müracaatların yüzde 0,3’ü için ek müddet istedi. ‘Bizim Meram Masası’nın kurulduğu günden bu yana hemşehrileriyle kendileri ortasında değerli bir köprü misyonu gördüğünü kaydeden Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, sayıların bunu tüm açıklığıyla gözler önüne serdiğini belirtti.

“Hemşehrilerimizin problemleri süratli çözüldükçe biz daha çok memnun oluyoruz “

Birimin bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları pahalandıran Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, 2019 lokal seçimlerinin çabucak ardından hayata geçirdikleri Bizim Meram Masası’nın; hizmette sürat, kalite ve konforu azamî seviyede artırdığına işaret etti. Ünitenin bu özellikleriyle sorun ve taleplere süratli tahliller üreterek vatandaşların memnuniyetini artırmanın yanında kendileri için de belediyecilik hizmetlerini kolaylaştırdığına vurgu yapan Lider Kavuş, “Bizim Meram Masası, hizmet süremiz boyunca vatandaşımızla ortamızda kurduğumuz en kıymetli ve en güçlü köprü oldu. Bu ünite sayesinde, hemşehrilerimizin taleplerini anında değerlendirebiliyor, sıkıntılar hakkında anında bilgi sahibi oluyor ve müdahale edebiliyoruz. Onların talep ve istekleri bizim için de bir pusula misyonu görüyor, aldığımız müracaatlara nazaran hizmetlerimizi şekillendiriyor ve ona nazaran bir yol haritası belirliyoruz. Vatandaşlarımız da her türlü talebinin süratli bir biçimde çözüldüğüne şahit oluyor, hayat standartları yükseliyor. 5 yılın sonunda ortaya çıkan oranlar da bu gerçekliği gözler önüne serdi. Müracaatlarıyla bizleri her türlü tahlilin kapısı olarak gören hemşehrilerime ve meselelerin tahlili için canla başla çalışan grubuma teşekkür ediyorum” diye konuştu. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al