DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22390201,02%
Konya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Konya esnafından “Bir Günlük Karım Gazze’ye” projesi

Konya esnafından “Bir Günlük Karım Gazze’ye” projesi

ABONE OL
Ocak 30, 2024 11:00
Konya esnafından “Bir Günlük Karım Gazze’ye” projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Sivil Toplum Platformu ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) ile 10 gün sürecek “Bir Günlük Yararım Gazze‘ye” projesi başladı.

Konya Sivil Toplum Platformu ve KONESOB tarafından organize edilen 10 gün sürecek “Bir Günlük Yararım Gazze‘ye” projesi başladı. Proje çerçevesinde 8 Şubat Perşembe günü kampanyaya katılan tüm esnaf, tüccarlar, sanatkarlar ve işadamları karlarını İsrail saldırılında ziyan gören Gazze halkına bağışlayacak.

Konya Sivil Toplum Platform Lideri Adem Ceylan, yıllardır İsrail’in Gazze’ye hücumlarda bulunduğunu hatırlatarak, “Yıllardır İsrail tarafından uygulanan ambargo nedeniyle açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz 116 gündür işgalci ve katil İsrail’in taarruzları ve bombardıman altındalar. Terörist İsrail Gazze’de soykırım ve katliama devam ediyor. Kana ve vahşete doymuyor. Gazze Sıhhat Bakanlığı’nın açıkladığı bilgilere nazaran şehitlerin sayısı 30 bine, yaralı sayısı ise 70 bine yaklaştı. 10 bin kişi hala enkaz altında. Maalesef yeniden savaştan en çok saf siviller bayan ve çocuklar etkileniyor. Şehit edilen 30 bin kişinin yaklaşık 14 binini çocuklar oluşturuyor. Şu an Gazze’nin yüzde 70’i yıkılmış, aylardır devam eden ağır bombardıman büyük bir yıkıma yol açmış durumda. Alt yapı büsbütün tahrip edilmiş, beşerler evsiz ve yurtsuz bırakılmış, konutları yıkılan beşerler topluca göçe zorlanmışlardır” dedi.

“Yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz”

Proje hakkında bilgi veren Lider Adem Ceylan, “STK’lar olarak bizler bu bölgede elimizden geldiği kadar hassas kardeşlerimizin infak ve bağışlarıyla çok sıkıntı olsa da kardeşlerimize yardım etmek, onların acılarını paylaşmak ve yaralarını sarmak için günlerdir efor göstermekteyiz. Çok güçte olsa Gazze’deki suçsuz ve mazlum kardeşlerimize vicdan ve merhamet taşıyan onurlu beşerler ismine STK’lar olarak yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile Konya esnaf, tüccar ve sanatkarları, iş adamları olarak bir kere daha Gazze’nin yanında olduğumuzu göstermek için bu kampanyayı başlatıyoruz. Kampanyamız bugün başlayacak yazılı, görsel basında ve toplumsal medya mecralarında ağır bir halde duyurulacaktır. Afiş ve pankartlarla Konya’mızın tüm esnaflarına ulaşılacak kampanyaya iştirakleri sağlanacaktır. 10 gün sürecek tanıtım ve bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyasından sonra 8 Şubat Perşembe günü kampanyaya katılan tüm esnaflarımız, tüccarlarımız sanatkarlarımız ve iş adamlarımız proje ortağımız olan STK’lar vasıtasıyla o günkü çıkarlarını Gazze’deki kardeşlerine göndereceklerdir. Bu kampanyamızın iyi, bereketli olmasını, Gazzeli kardeşlerimizin yaralarına derman olmasını ve onların kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz” biçiminde konuştu. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al