DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331770,62%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Büyükşehir Belediyesi Manisiz Kent Projesi Tanıtıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Manisiz Kent Projesi Tanıtıldı

ABONE OL
Ocak 9, 2024 14:12
Konya Büyükşehir Belediyesi Manisiz Kent Projesi Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliğinin “Engelsiz Kent Fikir ve Proje Yarışması”nda mükafata layık görülen “Engelsiz Kent Konya Erişilebilirlik Master Planı Projesi’nin tanıtımını yaptı.

Projenin Türkiye Belediyeleri Birliği tarafından 2021 yılında düzenlenen ‘Engelsiz Kentler Fikir ve Proje Yarışı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’nın elinden ödül aldıklarını hatırlatan Uzbaş, Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür etti.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı Erişilebilirlik Uzmanı Ozan Kalkan da Manisiz Kent Konya Erişilebilirlik Master Planı’nın örnek teşkil eden değerli bir çalışma olduğunu belirterek, “Umarım başka belediyeler de bu çalışmadan örnek alır ve erişilebilirliği daha geniş kapsamlı ülkenin tamamında sağlayabiliriz. Maksadımız bu, çalışmalarımız, hedefimiz bu yönde” diye konuştu.

Konya’daki engelli derneklerinin yöneticilerinin de katıldığı programda Konya Büyükşehir Belediyesi Manisiz Kent Konya Erişilebilirlik Master Planı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Şehir merkezindeki 17 farklı bölgede çeşitli düzenlemeler yapılacak

“Engelsiz Kent Konya Erişilebilirlik Master Planı Projesi” kapsamında engelli kümeler ve kimi derneklerle temasa geçilerek yaşanan zorluklar, karşılaşılan pürüzler ve beklentiler doğrultusunda kentin 17 farklı noktasında dezavantajlı kümelerin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar gerçekleştirilecek. Uygulamaların yapılacağı bölgeler ise şu formda: “Konya Gar- Alaaddin Tepesi ortası, Alaaddin Doruğu ilişkileri, Mevlana Kültür Merkezi Alaaddin Doruğu çizgisi, Zafer-Şato Form sınırı, Mevlana Meydanı turistik seyahat alanı, Bedesten irtibatları, Kültürpark-Maliye çizgisi, Numune Hastanesi irtibatları, Adalhan-Nalçacı Caddesi sınırı, Nalçacı Caddesi-Kule Site sınırı, Yeni Yüksek Süratli Tren Garı temasları, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve irtibatları, Konya Büyükşehir Stadyumu ve kontakları, Bosna-Hersek Mahallesi-Selçuk Üniversitesi 157 çizgisi, Kent Hastanesi kontakları, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi irtibatları.” – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al