DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22335030,63%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi 2024 Yılının Birinci Toplantısını Gerçekleştirdi
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya Büyükşehir Belediye Meclisi 2024 Yılının Birinci Toplantısını Gerçekleştirdi

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi 2024 Yılının Birinci Toplantısını Gerçekleştirdi

ABONE OL
Ocak 9, 2024 11:24
Konya Büyükşehir Belediye Meclisi 2024 Yılının Birinci Toplantısını Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024 yılının birinci toplantısını Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay başkanlığında gerçekleştirdi.

2024 yılının birinci meclis toplantısının hayırlar getirmesini temenni eden Lider Altay, 2023’ün büyük acılar yaşanan bir yıl olduğunu belirterek, “6 Şubat zelzeleleri hepimizin hafızalarında hala taptaze duruyor. 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Elhamdülillah Konya, belediyeler olarak Hatay’da yaptıklarıyla tüm Türkiye‘nin takdirini kazandı. Buradaki en büyük muvaffakiyet bir bütün olarak hareket etmekti. Bütün belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız Hatay’da birlikte bir çaba gösterdik. Bir taraftan da sarsıntı, kentlerimizin önceliğinin kentsel dönüşüm ve sarsıntıya hazırlanmak, dirençli kentler oluşturmak olduğunu bir kere daha bize hatırlatmış oldu. Bilhassa 2024-2029 gündemi kentleri dirençli hale getirmek olacak. Burada iki husus öne çıkıyor; birincisi zelzele, ikincisi de iklim değişikliğinin tesirleri. İklim değişikliği de artık bir telaffuz olmaktan fazla hayatımızda hepimizin hissettiği, hayat usulümüzü değiştiren kıymetli bir etken oldu” diye konuştu.

“Dünya üzerinde insanlık maalesef berbat bir imtihan veriyor”

Geride bıraktığımız Ekim ayından bu yana Filistin’de yaşanan İsrail zulmünün hala devam ettiğini hatırlatan Lider Altay, “İçimiz kan ağlıyor. Her gün gelen imgeler bir evvelki günü adeta hafızamızdan siliyor ve daha makus hale getiriyor. Dünya üzerinde insanlık maalesef makus bir imtihan veriyor. Bilhassa dünyadaki devlet yöneticilerinin sesinin çıkmadığı bir devir yaşıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin bir an evvel barış ve huzura kavuşması, İsrail zulmünün bir an evvel sona ermesini temenni ediyoruz. Bir taraftan da Türkiye‘nin yıllardır sürdürdüğü terörle gayret konusunda geçtiğimiz günlerde uzun müddettir almadığımız sayıda şehit haberi aldık. 12 şehidimiz canları kıymetine, bu ülkenin bekası için kendilerini feda etti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Bu işin de üstesinden kesinlikle gelecektir. Son devirde yapılan işler, teknolojik gelişmeler, askerimizin kabiliyeti bu bahiste irademizin ne kadar güçlü olduğunu göstermiş oldu” dedi.

“Konya yeniden nezaketle, zerafetle seçimlere gidecek”

Yaklaşan belediye seçimleri hakkında da konuşan Lider Altay, siyasi rekabetin arttığı seçim devirlerinde Konya’nın siyasi nezaketi en üst düzeyde yaşayan kentlerden biri olduğuna dikkati çekti. Bu periyotta de tıpkı nezaketin tüm siyasi partiler tarafından gözetileceğine inandığını kaydeden Lider Altay, “Sonuçta hepimiz bir yarışa giriyoruz ve bu yarışta belirleyici olan şey, vatandaşın önüne konulan sandık. Sandıktan çıkan sonucun da hepimizin başının üstünde yeri var. İnşallah Konya tekrar bu nezaketle, bu zerafetle, bu güzellikle seçimlere gidecek ve tüm Türkiye’ye örnek bir biçimde hem seçimini gerçekleştirecek hem de Büyükşehir Meclisini teşkil edecektir. Buna inancımız tam” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al