DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22432871,06%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Besin ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası Ortasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
  • Konya Haber
  • Konya Haber
  • Konya Besin ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası Ortasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Konya Besin ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası Ortasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

ABONE OL
Şubat 1, 2024 14:12
Konya Besin ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası Ortasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Besin ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ortasında laboratuvar hizmetlerine ait işbirliği protokolü imzalandı.

Konya Besin ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası ortasında düzenlenen protokol kapsamında Kars vilayetinde Besin alanında faaliyet gösteren firmalar Besin tahlilleri için Konya Besin ve Tarım Üniversitesine müracaatta bulunacak. Protokol hakkında bilgi veren Konya Besin ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan “Konya Besin ve Tarım Üniversitesi, Besin ve Tarım alanında son yıllarda büyük gayeleri gerçekleştirmektedir. Bu minvalde Konya Besin ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi bünyesinde kurulan Stratejik Eserler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Besin Denetim Laboratuvarı ve Biyosidal Eser Tahlil Laboratuvarı, uyguladığı Kalite İdare Sistemi, nitelikli ve deneyimli işçisi, milletlerarası (ISO, AOAC, NMKL vb.) ve ulusal (TS, TGK vb.) geçerliliği olan metotlarla, çağdaş fizikî yerleri ve altyapısı, en son teknolojik aygıt ve donanımlarıyla bölgede ve ülkemizde değerli gereksinimlere yanıt vermektedir. Konya Besin ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Besin Denetim Laboratuvarı, T.C. Besin, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ‘Kuruluş Yeterlilik Müsaade Belgesi’ almış ve 66 farklı tahlilde çalışma yeterliliğine sahiptir. Bunun yanı sıra ‘TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı’ ile 120 farklı tahlil yapma yetkisine sahiptir. Laboratuvarımız KOBİ’lere hizmet vermek hedefiyle KOSGEB tedarikçi havuzunda yer almaktadır. SARGEM Özel Besin Denetim Laboratuvarımız birebir vakitte ülkemizde ve bölgemizde besin ve yem dalına yönelik besin, yem, su ve su eserlerinde; fizikî, kimyasal, mikrobiyolojik, enstrümantal ve moleküler biyolojik tahlil hizmetleri ile besin güvenliği mevzularında danışmanlık, kontrol, eğitim hizmetleri vermektedir. Buna ilaveten laboratuvarımız üniversiteler, özel bölüm, sivil toplum kuruluşları, yetiştirici-üretici birlikleri, vakıflar, meslek kuruluşları, odalar ve borsalar ve gerçek şahıslara hizmet vermekte ve ortak araştırma projeleri yapmak için gerekli altyapı ve insan kaynağına sahiptir. Bu kapsamda Kars ilinin lokomotifi olan Tarım ve Hayvancılık bölüm temsilcileri ile KATSO üyelerinin de yüzde 20 indirimle faydalanabilmesi için KATSO Liderimiz Kadir Bozan ile Protokol imzalamış bulunmaktayız. Protokolümüzün üniversitemize ve Kars’a iyi olmasını temenni ederim” dedi.

“Protokol ile üyelerimiz yüzde 20 indirimli fiyat tarifesinden faydalanacak”

KATSO İdare Heyeti Lideri Kadir Bozan, “Kars ili iktisadı genel manada tarım ve hayvancılık üzerine konseyi bir yapıdadır. Vilayetimizde hali hazırda Süt üretin tesisleri, Peynir üretim tesisleri, et üretim tesisleri, bal üreticileri vb. olmak üzere tarım ve hayvancılığa dayalı 100’ün üzerinde etkin besin üretim tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesislerimiz nizamlı olarak besin tahlillerini yaptırmak durumundadır. Firmalarımız besin tahlillerini yaptırırken birçok sıkıntıyla karşılaşmakta ve kimi vakitlerde mağduriyet yaşamaktadırlar. KATSO olarak üyelerimizin mağduriyetlerine tahlil üretmek ismine Ülke çapından en gelişmiş ve donanımlı besin laboratuvarından birine sahip olan Konya Besin ve Tarım Üniversitesi ile üyelerimize hizmet manasında protokol imzaladık. Protokol ile üyelerimiz hem yüzde 20 indirimli fiyat tarifesinden faydalanacak hem de mağduriyetleri giderilmiş olacaktır. Kars Ticaret ve Sanayi Odası İdare Heyeti Lideri olarak Konya Besin ve Tarım Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz Besin Tahlil Protokolünün vilayetimize ve üyelerimize iyi olmasını temenni ediyorum. Konya Besin ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan hocamıza da bizlere göstermiş olduğu nezaket ve dayanaklarından dolayı teşekkür ediyorum” biçiminde konuştu.

Protokol merasimine, Kars Ticaret ve Sanayi Odası ismine İdare Konseyi Lideri Kadir Bozan ile meclis üyeleri katılırken, Konya Besin ve Tarım Üniversitesi ismine Rektör Prof. Dr. Erol Turan iştirak sağladı. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al