DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22791152,31%
Konya
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsviçreli Bisikletçi Çift Türkiye’ye Geldi

İsviçreli Bisikletçi Çift Türkiye’ye Geldi

ABONE OL
Ocak 10, 2024 13:00
İsviçreli Bisikletçi Çift Türkiye’ye Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçre’den bisikletleriyle yola çıkan çift, bir çok ülkeye uğradıktan sonra geldikleri Türkiye’de Konya‘nın Karapınar ilçesinde mola verdi.

22 Ekim tarihinde İsviçre’den yola çıkan Nicolas Tieche ve Nadine Tanzeberger çiftçi, bir çok ülkeyi gezdikten sonra Türkiye’ye ulaştı. Günde yaklaşık 70 kilometre pedal çeviren İsviçreli çift, güzergahları üzerinde bulunan Konya‘nın Karapınar ilçesinde mola verdi. Türkiye’de bir çok ile uğrayacak olan çift, Tacikistan, İran, Çin ve Japonya’ya gitmeyi hedefliyor. Karapınar ilçesinde Millet Bahçesinde çadırda kamp yapan ve Kitap Kafeyi gezen İsviçreli çift ilçenin tarihi ve doğal hoşluklarını de görme imkanı buldu.

Şu ana kadar 5 bin kilometre bisiklet ile gezdiklerini belirten İsviçreli çift, “Günde 70 kilometre pedal çeviriyoruz. Bir çok ülkeyi gezdikten sonra Türkiye’ye ulaştık ve bir çok kenti gezdik. Kısa bir müddet sonra buradan ayrılacağız. Türkiye’de beşerler çok güzel. Bizim ülkelerde gezginlere kimse yemek vermez ve konuşmaz. Burası o taraftan çok güzel. Türk yemekleri kusursuz. Etsiz bir menü bulmak çok güç. Herkes bizi en âlâ formda konuk ediyor. Konya İsmil’de bizi meskende konuk ettiler. Bunu birçok ülkede göremezsiniz. Bisiklet ile seyahat çok sıkıntı. Mevsimsel olarak da kimi yerlerde zorlanıyoruz. Beşerler tarafından güzel karşılanıyoruz. Bu seyahatteki hedefimiz hem ülkeleri tanımak hem beşerlerle tanışmak istiyoruz. Tacikistan, İran Çin ve son olarak Japonya’ya ulaşmak istiyoruz. İddiamıza nazaran 1 yıl sonra Japonya’da olacağız. Tacikistan ve Kırgızistan çok yüksek bir yer. Sıkıntı olacak ancak burada olmayı çok istiyoruz” dedi. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al