DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Konya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eti Alüminyum Fabrikası Emekçileri Fiyat Artışı İçin Uğraş Başlattı

Eti Alüminyum Fabrikası Emekçileri Fiyat Artışı İçin Uğraş Başlattı

ABONE OL
Şubat 7, 2024 12:24
Eti Alüminyum Fabrikası Emekçileri Fiyat Artışı İçin Uğraş Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘nın Seydişehir ilçesinde faaliyet gösteren Eti Alüminyum Fabrikası’nda çalışan emekçiler ismine yetkili sendika olan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Özçelik-İş Sendikası, patron tarafının fiyat artış teklifinin personellerin beklentilerini karşılamaması üzerine, fabrikada yüzlerce personelle birlikte gayret ateşini yaktı.

Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde personeller daima bir ağızdan “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” sloganlarıyla patron tarafına davet yaptı. Hususla ilgili fabrikada çalışan üyeleriyle bir bildiri paylaşan Özçelik-İş Sendikası, “Özçelik-İş Sendikası olarak patronun katı tavrına karşı daima birlikte fiili uğraş sürecini başlatmış bulunmaktayız. Haklı taleplerimiz karşılanana kadar sendikamızın, bu haklı gayrette sizlerle sonuna kadar birlikte olduğunu bilmenizi isteriz” diyerek talep ve beklentilerin karşılanana kadar çabayı sürdüreceklerini söz etti.

İşçilere yapılan açıklamada, yaşanan ekonomik sorunlar, yüksek enflasyon, yapay artışlar ve alım gücünün düşmesi sonucu çalışanların fiyatlarının adeta pula döndüğü tabir edildi. Süreçle ilgili olarak ayrıntıları da paylaşan Özçelik-İş Sendikası, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 40 gündür başta şubemiz olmak üzere Genel Lider ve Genel Merkez seviyesinde sizlerden gelen talepler, patron ve vekillerine tekraren iletilmiş, müzakereler yapılmış lakin beklentilerimizi karşılayacak olumlu bir sonuç alınamamıştır. En son Genel Liderimizin yaptığı görüşmede de yüzde 55 fiyat artış oranı dayatılarak bir protokol imzalatılmaya çalışılmış, Sendikamız ve Genel Liderimiz bu türlü bir oran ve protokolü kabul etmemesine karşın patron tek taraflı artırım uygulayarak sizleri ve bizleri yok saymıştır.”

“Yokluk ve yoksulluk teklifini asla kabul etmeyeceğiz”

İğneden ipliğe her şeye artırım gelirken, minimum fiyata yapılan artırım ortadayken, ağır geçim koşulları ve güçlü çalışma koşullarının göz gerisi edilemeyeceği aktarılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Alınteri akıtan personeller olarak, fazlasını değil, hakkımızı istiyoruz. Bize teklif edilen fiyat artışı, bizi yokluk ve yoksulluğa mahküm etmekten öteki bir şey değildir. Bu teklifi asla kabul etmeyeceğiz. Çabamızı hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz.” – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al