DOLAR 32,2257 -0.06%
EURO 34,6518 -0.1%
ALTIN 2.393,680,03
BITCOIN 1964086-2,25%
Konya
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler Artırım Farkına Reaksiyon Gösterdi

Emekliler Artırım Farkına Reaksiyon Gösterdi

ABONE OL
Ocak 9, 2024 08:12
Emekliler Artırım Farkına Reaksiyon Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TANER ÖZAY

Konya‘da emekliler, Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici’ye emekçi ve memur emeklilerine farklı oranlarda artırım yapılmasından keder yandı. Bir emekli, “Ben 30 sene emek vermişim, konutuma haciz gelmiş ben de birebir parayı alıyorum. Bu mudur adalet? Emeklileri öldürdü” dedi.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya’nın Kadınhanı ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Ekici’yi karşılarında gören emekli vatandaşlar, maaş artırımları ortasındaki farka reaksiyon gösterdi.

“HARCAYACAK YER BULAMAYACAĞIZ ARTIK”

Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Hasan Ekici, “Artık bu seçimde iktidara bir sarı kart göstermemiz lazım. Bir ders vermemiz lazım. Emekli maaşları 10 bin lira oldu” dedi. Bunun üzerine Kadınhanı Emekliler Dernek Lideri Muammer Çetin, “Çok, çok harcayacak yer bulamayacağız artık” tabirini kullandı.

Konuşma sırasında maaş artırımlarına reaksiyon gösteren bir öbür emekli ise “Yüzde 49 öbürüne veriyor yüzde 37 bize veriyor. Adalet mi bu? Ben 30 sene hizmet verdim. Bankadan para çektim. Adam benle birlikte maaş alıyor. Ben 30 sene emek vermişim, meskenime haciz gelmiş ben de birebir parayı alıyorum. Bu mudur adalet? Emeklileri öldürdü” diye konuştu.

“HER TARAFTA İSYAN EDİYORLAR”

Ekici ise “Emekliler ortasında BAĞ-KUR ile SSK’lılarla ve memur emeklileri ortasındaki artırım farkı, birine 49 birine 37. Bu ortadaki 12 puanlık farkın adil olmadığını düşünüyorlar ve buna Kadınhanı’nda isyan ediyorlar” dedi. Emekliler ise Ekici’nin kelamlarına, “Sadece Kadınhanı’nda değil, her tarafta isyan ediyorlar” karşılığını verdi.

“EVİMİZ KİRA OLSA ALLAH KURTARSIN”

Aradaki artırım farkına reaksiyon gösteren bir memur emeklisi ise “Ben memur emeklisiyim ben de karşıyım. 9 bin 800 lira maaş alıyordum, artık 14 bin lira oldu. Konutumuz, barkımız kira olsa Allah kurtarsın” halinde konuştu. Emeklilere verilen artırımın market raflarına yansımaya başladığını kaydeden Kadınhanı Emekliler Dernek Lideri Muammer Çetin, “Şu an emeklilere verdiği artırım çabucak marketlere yansıdı. Bir kilo tereyağı 270 liradan 380 lira olmuş” tabirine yer verdi.

Kaynak: ANKA / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al