DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır Anneleri Konya’da Kültür Gezisi Yaptı

Diyarbakır Anneleri Konya’da Kültür Gezisi Yaptı

ABONE OL
Ocak 21, 2024 09:36
Diyarbakır Anneleri Konya’da Kültür Gezisi Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘ya gelen Diyarbakır anneleri, İçişleri Bakanlığınca yürütülen kültür gezisi kapsamında, kentin tarihi ve kültürel kıymetlerini yansıtan yerlerini gezdi.

Panorama Müzesi, Mevlana Müzesi, Sille Mahallesi, Dar-ül Mülk Stant Sarayı, Karatay Müzesi ve Alaaddin Mescidi’ni gezen Diyarbakır annelerine, kentin kültürel ve tarihi bedelleri anlatıldı.

Mevlana Öğretmen Konutu’nda konaklayan anneleri ziyaret eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, burada yaptığı konuşmada, evlat nöbeti tutan ailelerin, vatanın bütünlüğüne, milletin birliğine kast eden teröre karşı direnişin ve onurlu duruşun timsali olduğunu söyledi.

Diyarbakır annelerinin, anne yüreğinden daha güçlü hiçbir şey olmadığını zalim zihniyetlere gösterdiğini belirten Özkan, “Emperyalist güçlerin güdümünde bölücü terör örgütü PKK’nın yıllardır yaşattığı zulüm, buhran ve ayrıştırmaya karşı ailelerin temsil ettiği bu kararlı duruş, birliğimizin harcıdır. Annelerin maneviyatına gereksinimimiz vardır ve bundan istifade etmeliyiz.” diye konuştu.

Annelerin tuttuğu nöbetin, ortak vicdanın harekete geçmesinin bir göstergesi olduğunu söz eden Özkan, şunları kaydetti:

“Ailelerin Mevlana kentini ziyareti ve duruşları doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkemizde var olan kadim kıymetleri, empatiyi, birlik hissini daha da ağır yaşatacaktır. Çocuklarına kavuşmak için çırpınan, evlatlarının yolunu gözleyen ailelerin onurlu duruşu, vicdanları harekete geçirmektedir. Birebir vakitte, ülkenin huzuruna, birliğine ve bütünlüğüne de manalı bir katkı sunmaktadır. Evlatları terör örgütlerince kaçırılan annelere her türlü takviyelerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanı’mız, Sayın İçişleri Bakanı’mız, milletimizin hissiyatına tercüman olmaktadırlar.”

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al