DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22388000,98%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Böcek İlacı Faciasında Hayatını Kaybeden Çocuğa Acı Veda

Böcek İlacı Faciasında Hayatını Kaybeden Çocuğa Acı Veda

ABONE OL
Şubat 3, 2024 20:12
Böcek İlacı Faciasında Hayatını Kaybeden Çocuğa Acı Veda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Böcek ilacı faciasında hayatını kaybeden çocuğa acı veda

Konya‘da böcek ilacından zehirlenerek hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes‘in babası Selahattin Temel :

“Bizim canımız yandı diğerlerinin canı yanmasın”

KONYA – Konya‘da üst katta oturan anneannesinin meskeninde alt kattaki kiracı tarafından dökülen böcek ilacı nedeniyle hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel, son seyahatine uğurlandı. Küçük çocuğun babası Selahattin Temel, bu ilaçların kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, “Bizim canımız yandı diğerlerinin canı inşallah yanmasın” dedi.

Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Mahallesinde bulunan 2 katlı kerpiç bir konutta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kerpiç meskenin birinci katında kiracı olarak oturan A.E.A., konuttaki böcekleri öldürmek için geçtiğimiz pazartesi günü daireyi ilaçladıktan sonra pencere ve kapıyı bantlayarak meskenden ayrıldı. Böcek ilacının kokusundan ikinci katta oturan mesken sahibi N.D., kızı ve torunları etkilendi. Perşembe sabah saatlerinde rahatsızlanan N.D.’nin kızı A.T. ve çocukları F.T. ile yeğenleri S.G.B. ve M.B. mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giderken, anneanne N.D. ile 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel meskende kaldı. Bir müddet sonra anneanne N.D., torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz olduğunu fark etmesi üzerine durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. Adrese sevk edilen sıhhat takımlarının birinci müdahalesinin akabinde Konya Numune Hastanesine kaldırılan Ahmet Enes Temel kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Küçük Ahmet Enes’e acı veda

Olayın akabinde Avusturya’da çalışan ve acı haberi alan Ahmet Enes’in babası Selahattin Temel, Türkiye’ye geldi. Olayda hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel için Hacıfettah Mezarlığında öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeye, ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ahmet Enes’in cenazesi namazın akabinde dualarla defnedildi.

“Bizim canımız yandı diğerlerinin canı inşallah yanmasın”

Ahmet Enes’in babası Selahattin Temel, olayın acısını yaşadıklarını belirterek, “Ne olduğunu bilmiyoruz lakin fare zehrinden çocuklarımızın hepsi zehirlendi. Birden fazla kurtuldu ancak oğlumuz Ahmet Enes vefat etti. Bu ilaçlar kontrol altına alınsın. Bunlar her yerde satılmasın. Herkes bunu kullanmasın. Bizim canımız yandı oburlarının canı inşallah yanmasın. Bunun için bütün yetkililere sesleniyorum, gerekli kontroller yapılsın. Diğer canlara zeval gelmesin. Bizim dileğimiz bu, diğer bir isteğimiz yok” diye konuştu.

Daireyi ilaçlayan kiracı tutuklandı, zehirlenen aile fertleri hastaneden taburcu oldu

Olayın akabinde Meram İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı takımlar tarafından yapılan çalışmayla Çumra ilçesinde yakınlarının konutunda gözaltına alınan, böcek ilacını daireye döken kiracı A.E.A. ise çıkarıldığı mahkemece ‘taksirle mevte neden olma’ cürmünden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, böcek ilacından etkilenen anne A.T., çocukları F.T. ve Y.T. ile yeğenleri S.G.B. ve M.B. ise hastanedeki tedavilerinin isminden taburcu edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al