DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası Kura Çekimi Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ocak 15, 2024 11:48
Basketbol Erkekler Türkiye Kupası Kura Çekimi Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası kura çekimi gerçekleştirildi. Kupada Dörtlü Final heyecanı Konya‘da yaşanacak.

ING Erkekler Türkiye Kupası kura çekimi, Sinan Fazilet Spor Salonu’nda düzenlendi. Türkiye Sigorta Basketbol Üstün Ligi’nde 16. hafta karşılaşmalarıyla birinci devre tamamlanırken, Türkiye Kupası’nda yer alacak ekipler belirlendi. Ligin birinci yarısında oynanan müsabakalar sonucunda, birinci 8 sırada yer alan; A. Efes, Fenerbahçe, Beşiktaş, P. Karşıyaka, Aliağa Petkimspor, Manisa Büyükşehir Belediye, Galatasaray ve Bahçeşehir Koleji, Türkiye Kupası’nda çaba etme hakkını elde etti. Formata nazaran ligin birinci yarısını birinci 4’te tamamlayan takımlar (A. Efes, Fenerbahçe, Beşiktaş, P. Karşıyaka) ile ikinci 4’te bulunan kadrolar (Petkimspor, Manisa Büyükşehir Belediye, Galatasaray, Bahçeşehir Koleji) 2 torbaya ayrıldı ve eşleşmeler kura çekimi ile belirlendi. Ayrıyeten mesken sahibi avantajını elde edecek takım için de bir kura çekimi yapıldı. 13-14 Şubat 2024 tarihleri ortasında tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final karşılaşmalarının akabinde yarı finalistler, Dörtlü Final tertibi için Konya‘da bir ortaya gelecek. 16-18 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek Dörtlü Final tertibinde lig sıralamasında başkan olan takımın çeyrek final eşleşme galibi ile lig dördüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi; lig ikincisinin çeyrek final eşleşme galibi ile lig üçüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi karşı karşıya gelecek.

Hidayet Türkoğlu: “Bu tertip bizim için çok anlamlı”

Kura çekimi sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Lideri Hidayet Türkoğlu, hoş bir tertip olmasını temenni ettiklerini söyleyerek, “Basketbol Harika Lig’inin birinci yarısını hakikaten heyecanlı geçen bir sürecinde Türkiye Kupası’nı oynamaya hak kazanan ekiplerimizle yaptığımız hoş bir tertip, bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Oynamaya hak kazanan bütün kadrolarımızı hem kutlamak istiyorum hem muvaffakiyetler dilemek istiyorum. Geçen sene Türkiye Kupası’nı, Hatay ve etraf vilayetlerde yaşanan sarsıntıdan ötürü organize edememiştik. Buradan tekrar hayatını kaybedenleri hürmetle, minnetle anmak istiyorum. Bu yılki Türkiye Kupası, Konya‘da düzenlenecek. Buradan kıymetli dostumuz Konya Büyükşehir Belediye Liderine, Valimize mesken sahipliği yapacakları için şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Orada 4’lü final oynamaya hak kazanacak gruplarımıza da seyircinin bol olacağı bir tertip olur. Şimdiden bütün kadrolarımıza muvaffakiyetler diliyorum” sözlerini kullandı.

Türkiye Kupası’nda eşleşmeler şöyle oluştu:

A. Efes – Manisa Büyükşehir Belediye Spor

P. Karşıyaka – Galatasaray

Aliağa Petkimspor – Fenerbahçe

Beşiktaş – Bahçeşehir Koleji – İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al