DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331770,62%
Konya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ali Babacan: Seçimden sonra faiz artışları devam edecek

Ali Babacan: Seçimden sonra faiz artışları devam edecek

ABONE OL
Ocak 23, 2024 10:24
Ali Babacan: Seçimden sonra faiz artışları devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, “Seçimden sonra 7 ayda 7 kere faiz artırdılar. Bu hafta Merkez Bankası Para Siyaseti Şurası toplanacak. Muhtemelen 8’inci ayda 8’inci artışı göreceğiz” dedi.

Ali Babacan, Konya’daki seçim çalışmalarının ikinci gününde kent merkezinde bir otelde basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye lider adaylarını tanıtan Babacan, hükümetin ekonomi siyasetini eleştirdi. Geçen yıl mayıs ayında yapılan genel seçim öncesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Siyaseti Şurası tarafından siyaset faizinin düşürüldüğünü belirten Babacan, “Mayıs 2023’te yapılan seçimlere giderken Sayın Erdoğan, ‘Faiz indi, daha da inecek. Bu ülkenin başında olduğum sürece faiz artmaz, iner, daha da inecek’ demedi mi? Hatta seçime giderken faizi, Merkez Bankası’na küçük küçük indirterek yüzde 8,5’lik faizle ülkeyi seçime sokmadılar mı? Pekala, ne oldu? Seçimden sonra 7 ayda 7 kere faiz artırdılar. Bu hafta Merkez Bankası Para Siyaseti Şurası toplanacak. Muhtemelen 8’inci ayda 8’inci artışı göreceğiz. Pekala, artık soruyorum, Konya’nın hoş beşerlerine soruyorum. Seçimden evvel ‘Faiz inecek’ deyip, yüzde 8,5’e indirip, seçimden sonra 7 ayda 7 sefer faiz artırıp, yüzde 42,5 ‘e çıkartmak halkı aldatmak değil mi? Seçimden evvel çiftçimizin kullandığı mazotu 20 lira gösterip, seçimden sonra 40 liraya çıkarmak; halkı aldatmak değil mi? Seçimlerden evvel dolar kurunu 18 lira gösterip, seçimden sonra 30 liraya çıkartmak; halkı aldatmak değil mi? Mayıs 2023 seçimlerini Erdoğan, kazandı. Yüzde 52’ye 48 kazandı fakat helalinden kazanmadı. Ticarette de siyasette de helal yarara çok ehemmiyet veririz” dedi.

SARI KART GÖSTERDİLER

Babacan, tanıttığı belediye lider adayları ile ceplerinden sarı kart çıkartıp, “Yerel seçimlerde, belediye liderlerimizin seçilmesi kıymetli. Lakin bu seçimler, merkezi hükümete bir ihtar niteliği taşıyor. Şayet hükümetten şad değilseniz, iktidarı uyarmak istiyorsanız, ‘Arkadaş, yanlış yoldasın. Yanlış yapıyorsun, kendine gel, aklını başına al’ demek istiyorsanız; bu mahallî seçimler tıpkı vakitte hükümete bir sarı kart gösterme seçimidir” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al