DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22477941,46%
Konya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akşehir’de Yeni Toplu Konutlar İnşa Edilecek

Akşehir’de Yeni Toplu Konutlar İnşa Edilecek

ABONE OL
Ocak 2, 2024 14:12
Akşehir’de Yeni Toplu Konutlar İnşa Edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘nın Akşehir İlçe Belediye Lideri Salih Akkaya, ilçede inşa edilecek yeni toplu konutlarının en yakın vakitte başlanacağını söyledi.

Akşehir Belediye Lideri Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Lideri Muammer Sağlam, İlçe Bayan Kolları Lideri Ayşe Gülcü ve İlçe Gençlik Kolları Lideri Ömer Can Akgüneş ile birlikte; TOKİ Emlak Dairesi Lideri Mehmet Akif Yakar’ı ve Toplu Konut Projeleri ve Araştırma Dairesi Lideri Ahmet Kutluğ Gayretli’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Akşehir’de inşa edilecek yeni toplu konutlarla ilgili ayrıntılar görüşüldü. Toplu Konut Yönetimi Başkanlığının öncülüğünde hayata geçirilecek Birinci Konutum ve Birinci Konutum Arsa Projesi, Doğrugöz Mahallesindeki devlete ilişkin yerler üzerinde inşa edilecek. Çalışmaların akabinde 350 toplumsal konutun, 409 müstakil yerin ve 45 müşterek yerin hak sahibi vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor.

“İmar Planı Revizyonları TOKİ’ye teslim edildi”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Lideri Salih Akkaya, Toplu Konut Yönetimi Başkanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyaretin hayli verimli geçtiğini belirterek; “Doğrugöz Mahallemize Birinci Konutum ve Birinci Meskenim Arsa Projesi kapsamında yapılacak toplumsal konutlar için gerekli imar planı revizyonları belediyemiz tarafından süratli bir biçimde tamamlanarak TOKİ’ye teslim edildi. Tamamlanan imar planları doğrultusunda TOKİ, parselasyon süreçlerine, projelendirme çalışmalarına sürat verdi ve süreç tamamlanma evresine geldi” dedi.

“Yeni konutlar yöresel mimariyle inşa edilecek”

Parselasyon süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte alt yapıları hazır yerlerin süratle teslim edileceğini ve konutların üretimine acilen başlanacağını söz eden Lider Akkaya, “Yapılacak konutlar, Akşehir’in güçlü tarihinden ilham alınarak ve yöresel mimariyle uyumlu bir halde tasarlanacak. Yeni konutlar, yalnızca çağdaş ömrün ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak, birebir vakitte kentin tarihi dokusuna hürmet duyacak bir estetikle hayata geçirilecek. Toplu Konut Yönetimi Başkanlığımız ve Belediyemiz iş birliğiyle gerçekleşen bu proje, ilçemizin toplumsal ve ekonomik açıdan daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Bu vesileyle Akşehir’imize bu bahisteki büyük katkıları için Milletvekilimiz Sayın Orhan Fazilet beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum” formunda konuştu. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al