DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22477941,46%
Konya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akşehir Belediyesi 2023 Yılında Onlarca Proje Gerçekleştirdi

Akşehir Belediyesi 2023 Yılında Onlarca Proje Gerçekleştirdi

ABONE OL
Ocak 1, 2024 14:00
Akşehir Belediyesi 2023 Yılında Onlarca Proje Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya‘nın Akşehir İlçe Belediye Lideri Salih Akkaya, 2023 yılının ilçe ismine epeyce bereketli ve dolu dolu geçtiğini belirterek, “Akşehirimizi daha çağdaş ve yaşanılabilir bir ilçe haline getirme amacıyla dur durak bilmeden çalıştık ve onlarca hoş işe imza attık. Son bir yılda ilçemize kazandırdığımız fiziki, toplumsal ve kültürel yatırımların toplamı 200 milyon lirayı buldu” dedi.

Akşehir Belediyesi tarafından fiziki, toplumsal ve kültürel belediyecilik alanında 2023 yılında da örnek çalışmalar gerçekleştirildi ve ilçeye paha katan projeler hayata geçirildi. Akşehir Belediye Lideri Salih Akkaya, 2023 yılında Akşehir genelinde hayata geçirdikleri örnek çalışmalarla ilçenin yarınlara yanlışsız sağlam ve emin adımlarla yürümeye devam ettiğini söyledi. İlçenin kalkınması ve ömür kalitesinin artırılması maksadıyla gerçekleştirilen projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Lider Akkaya, 2023 yılında hayata geçirdikleri ve tamamladıkları fiziki ve altyapı projelerini anlattı.

“Akşehir’in çehresi güzelleştirildi”

Başkan Akkaya, “İlçemiz için büyük değer taşıyan Sahipsiz Hayvan Bakım Konutu ve Rehabilitasyon Merkezi imal işini hamdolsun 2023 yılında tamamladık ve hizmete açtık. 23 bin metrekarelik alandan oluşan tesisimiz aktüel bedelle 52 milyon liraya mal oldu. Öte yandan Doğancı, Yeşil Kapı Sokakları ile İnönü Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında 74 adet binanın dış cephe onarımı da tamamladık. Tarihi Papaz Meskeni Onarımını tamamlama evresine getirdik. Tekrar bu yıl İstasyon Mahallesi, Savaş Mahallesi, Selçuk Mahallesi ve Seyran Mahallesi olmak üzere 4 adet kapalı ve açık sentetik yüzeyli çim futbol alanını ilçemize kazandırdık. Tarihi Atakent Okul Binası Onarım Projesi’nin yüzde 80’ini tamamlamış durumdayız. Bunlarla birlikte Tarihi Ermeni Kilisesi ve Üst (Gavur) Hamamı Etraf Düzenlemesine de bu yıl içerisinde başladık” dedi.

“Sosyal yardımlarla gereksinim sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ettik”

2023 yılında Akşehir’deki dayanışma kültürünü belediye olarak en üst düzeye çıkardıklarını vurgulayan Lider Akkaya, “Bizlere müracaat eden yüzlerce gereksinim sahibi vatandaşımıza ve ilçemizde ikamet eden 55-65 yaş ortası hiç geliri olmayan vatandaşlarımıza yaklaşık 1 milyon liralık nakdi yardım sağladık. Ayrıyeten Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin akabinde ilçemizde ağırladığımız depremzede kardeşlerimize 1 milyon liradan fazla nakdi dayanak sağlarken, sarsıntı bölgesine de birçok kalemde muhtaçlık gereci takviyesinde bulunduk. Ramazan ayında da yüzlerce muhtaçlık sahibi hemşehrimize nakdi yardımla takviye olurken, tekrar gereksinim sahibi, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımıza da unutmayarak Ramazan boyunca yemek ikramında bulunduk. Ayrıyeten ilçemize kent dışından gelen gereksinim sahibi vatandaşlarımızın konaklamalarını sağladık. İlçemiz genelinde muhtaçlık sahibi ilköğretim öğrencilerimizi de unutmadık. Yavrularımıza toplamda 1 milyon liralık çanta ve kırtasiye materyali dayanağında bulunduk. Maddi taraftan müşkül durumda bulunan engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyelerini ve akülü otomobillerini temin ederek yüzlerinde tebessüm olduk. ‘İsraf Etme Yardım Et’ giysi mağazamızda yüzlerce ailemize kıyafet dayanağımız de bu devirde artarak devam etti. 2023 yılı boyunca gereksinim sahibi vatandaşlarımız için sağladığımız tüm bu yardımların maliyeti 7 milyon lirayı buldu” halinde konuştu.

“Daha hoş ve yeşil bir Akşehir”

“Türkiye’nin en çevreci belediyelerinden olduk”

Ayrıca ilçenin makul noktalarına çok sayıda dokuma atık kumbaraları yerleştirdiklerini kaydeden Lider Akkaya, “Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçe merkezimizdeki atık kafeslerinin yenilenmesini ve ek kafesler yerleştirilmesini sağladık. Öte yandan sokak hayvanları için; bakım ve rehabilitasyon hizmeti, ameliyat lambası, ağır bakım kabini, Süreksiz Bakım Merkezi için köpek kulübesi imali gerçekleştirdik. Her yıl olduğu üzere bu yıl da vektörle çabada konusunda da çalışmalar yaptık” dedi.

“2023 yılında kamulaştırma ve dayanak hizmetlerine 14 milyon TL kaynak aktarıldı”

2023 yılında Akşehir genelinde hayata geçirdikleri kamulaştırma ve imar çalışmalarını da pahalandıran Lider Akkaya, “Son bir yılda sırf kamulaştırmaya 7 milyon liraya yakın kaynak transferi sağladık ve birçok alandaki imar faaliyetlerimiz kesintisiz bir halde sürdü” tabirlerini kullandı. Lider Akkaya, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere iş makinesi ve araç alımı, parkların ve refüjlerin aydınlatılması başta olmak üzere Takviye Hizmetleri alanında da birçok yatırımı hayata geçirdiklerini belirterek, bu çalışmaların 7 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

“Akşehir Kültür Kenti olarak anılacak”

Akşehir’in bir kültür kenti olarak anılması için 2023 yılı içerisinde birbirinden pahalı çalışmalara imza attıklarını tabir eden Lider Akkaya; “Nasreddin Hocamızı anmak ve anısını yaşatmak için her yıl düzenlediğimiz Nasreddin Hoca Şenlikleri’miz, bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oldu. Yeniden yıl içerisinde Nasreddin Hoca Anma Günleri düzenleyerek ilçemizin tanıtımına katkı sağladık. 24 Ağustos Akşehir Onur Günü, Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Şenliği ile Tarık Buğra Anma Etkinlikleri’nin yanı sıra çeşitli konferanslar, seminerler, konserler, stantlar, sinema ve tiyatro gösterimleri, müsabakalar, seyahatler, mahallî ve ulusal spor karşılaşmaları gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalarımızın belediyemize maliyeti 21 milyon lirayı buldu” biçiminde konuştu.

“Akşehirimizin hoşluğuna hoşluk katmaya devam edeceğiz”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al