DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22390201,02%
Konya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

84 Yaşındaki Eczacı, Bilgi Birikimini Gençlere Aktarmaya Devam Ediyor

84 Yaşındaki Eczacı, Bilgi Birikimini Gençlere Aktarmaya Devam Ediyor

ABONE OL
Ocak 1, 2024 08:36
84 Yaşındaki Eczacı, Bilgi Birikimini Gençlere Aktarmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aktif iş hayatında 66 yılı geride bırakan 84 yaşındaki bir ecza deposunun işçi müdürü Ali Uyar, sıhhati el verdikçe çalışmaya, gençlere bilgi birikimini aktarmaya devam etmek istiyor.

Karaman‘ın Ermenek ilçesinde 18 yaşında eczacı kalfası olarak iş hayatına başlayan Uyar, iş yeri sahiplerinin ecza deposu açtığı Konya’ya yerleşti.

Şirketin kurulduğu günden bu yana her kademede misyon alan Uyar, 1984’te emekli olmasının akabinde patronun talebi üzerine çalışmaya devam etti.

Beş çocuk ve 15 torun sahibi Uyar’a Toplumsal Güvenlik Kurumu tarafından iki yıl evvel gönderilen “Teşekkür Belgesi”nde şu tabirlere yer verildi:

“Emeklilik, etkin çalışma hayatını bitirmek değildir. Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etmek, çalışma hayatında elde edilen bilgi birikimlerini gelecek kuşaklara aktarmak ve emeği katma kıymete dönüştürmeye devam etmek faziletli, şuurlu ve takdir edilmesi gereken bir durumdur. Çalışma hayatında yıllardır yer alarak, toplumsal güvenlik sistemine yapmış olduğunuz böylesine büyük bir katkının eşine çok az rastlanmaktadır. Ülkemize kattığınız pahayla bir arada, yıllarca bıkmadan, usanmadan verdiğiniz emek için size minnettarız. Gelecekte sıhhat, keyif ve üretkenlikle geçireceğiniz uzun yıllarınız olması temennisiyle.”

“Sevdiğin işi tam yapacaksın”

Uyar, AA muhabirine, 1958’de Ermenek’te bir eczanede işe başladığını, yanında çalıştığı eczacı Nevzat Karpuzcu’nun teklifi ile Konya’da ecza deposu kurma çalışmalarında yer aldığını söyledi.

Selçuk Ecza Deposu’nun kurulmasından bu yana her evresinde çalıştığını anlatan Uyar, 365 bireyden sorumlu işçi müdürü olarak iş hayatının devam ettiğini lisana getirdi.

Uyar, birinci başlarda ağır olan kurallara karşın bugüne kadar seve seve çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Sağlık kesiminde çalışmak beni memnun etti. 1984’te emekliliğe hak kazandım. İşimi çok seviyorum. İdare konseyi liderimiz ve genel müdürümüz, beni bırakmadı, ‘Sana gereksinimimiz var.’ dedi. 66 yıldır çalışıyorum, çalışmaya devam edeceğim. 2005’te ayrılmak istedim. İşverenim merhum Ahmet Keleşoğlu, ‘Biz birlikte geldik, birlikte gideceğiz.’ dedi. 2015’te Ahmet Beyefendi merhum oldu, ben burada kaldım.”

Bir insanın sevdiği işi yapması gerektiğini vurgulayan Uyar, “Sevmiyorsa o işi bıraksın, kendini hırpalar. Sevdiğin işi tam yapacaksın.” dedi.

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al