DOLAR 32,4394 -0.22%
EURO 34,8543 -0.02%
ALTIN 2.421,12-0,05
BITCOIN %
Konya
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da trafik güvenliği için kamera sistemleri kullanılıyor

Konya’da trafik güvenliği için kamera sistemleri kullanılıyor

ABONE OL
Aralık 28, 2023 08:12
Konya’da trafik güvenliği için kamera sistemleri kullanılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denetimlerde kamera sistemleriyle trafik güvenliği en üst noktaya çıkartılıyor

KONYA – Konya‘da şoförlerin can ve mal güvenliğini, tertipli trafik akışı, kural ihlallerini tespit maksadıyla kentin bir çok noktasında kullanılan kamera sistemleriyle kontroller sürüyor. Araç üstü ve sabit kamera sistemlerinden ihlalleri belirlenen bin 112 şoföre idari süreç yapıldı.

Edinilen bilgiye nazaran, yayaların ve araç şoförlerinin trafikte inançlı seyretmelerini sağlayarak kurallara uyma düzeyini en üst seviyeye çıkarmak emeliyle Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şubesine bağlı gruplar tarafından yapılan kontrollerde, Plaka Tanıma Sistemi ve Kent Güvelik İdare Sistemi kameraları ile sürat ihlallerinin yanı sıra emniyet kemeri takmama ve seyir halinde cep telefonuyla konuşma ihlallerine de cezai süreç uygulanıyor.

360 derece kameralı araçlar trafikte olacak

Araçların üzerine takılan 360 derece çekim yapabilen kameralarla takımlar, hareket halindeyken ve devriye hizmetini yürütürken bir yandan da öteki araç şoförlerini denetleyebiliyor. Aralıksız görüntü kaydı alan ve üzerindeki sensörlerle otomatik olarak hareket edebilen kameralar, trafikte şoförlerin emniyet kemeri takmama, telefonla konuşma üzere ihlallerini tespit ediyor. Ayrıyeten kamera sisteminin yüz tanıma özelliği de bulunuyor.

Bin 112 araca kamera sistemleri ile cezai süreç uygulandı

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü takımları tarafından yaşanan kazaları ve kural ihlallerini en aza indirmek hedefiyle son 1 ay içerisinde PTS ve KGYS sistem kameralarıyla “emniyet kemeri kullanmamak” kural ihlalinden bin 56 şoföre 460 bin 416 lira, “seyir halinde bağlantı aygıtlarını ele alarak araç kullanmak” kural ihlalinden 85 şoföre 80 bin 835 lira cezai süreç uygulandı.

Öte yandan, Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, halkın mal ve can güvenliği için kontrollerin 7/24 devam ettiği, kazaların en aza indirilebilmesi ve şoförlerin cezai sürece maruz kalmamaları için kurallara azami ölçüde uymaları gerektiği söz edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al